Navštivte světová muzea módy!

Pro milovníky módy se vším všudy, je dnešní článek přímo ušitý „na míru“. Pokud se o módu opravdu zajímáte, navštivte některé ze světových muzeí módy. Tipy na skvělé poznávací výlety naleznete právě dnes.
Žena s nakreslenými řasy kolem oka

Uměleckoprůmyslové museum v Praze

Stálá expozice textilu a módy uměleckoprůmyslového muzea představuje jednotlivé druhy textilní tvorby podle techniky zpracování, výzdoby a slohového zařazení. Poznáte tajemství krajek, historii hedvábí v Evropě či umění výšivek. Muzeum můžete navštívit každý den kromě pondělka v době od 10 do 18 hodin. Budovu muzea najdete na pražském Starém městě v ulici 17. listopadu.

Obuvnické muzeum Zlín

Kde jinde hledat muzeum obuvnictví, než ve městě, které proslavil světoznámý švec Tomáš Baťa. Stálá expozice ze sbírek muzea jihovýchodní Moravy se nachází ve vstupu do bývalého průmyslového areálu Svit. Díky více než jednomu tisíci exponátů můžete poznat historii i současnost obouvání, vývoj výroby obuvi a dějiny ševcovského řemesla.

 

Zajímavá je kolekce obouvání cizích národů, ve které jsou soustředěny různé typy obuvi ze všech kontinentů. Muzeum je otevřeno celoročně (od dubna do října (včetně) od úterý do neděle (10-12, 13-17 hodin) a mezi listopadem a březnem od úterý do pátku).

Musée National de la Mode et du Textile v Paříži

Jak už název napovídá, muzeum je věnováno módě a textilu, tedy něčemu, co k Paříži neodmyslitelně patří již dlouhá léta. Ve stálé sbírce muzea naleznete oděvy a módní doplňky od 17. století až po modely současných módních tvůrců. Najdete zde i šaty, které kdysi nosila šlechta nebo slavné osobnosti.

 

Je zde přes 80 000 tisíc různých kousků, které se každoročně obměňují. V muzeu se platí vstupné a otevřeno je v úterý až pátek od 11 do 18 hodin, v sobotu a v neděli od 10 hodin. Vstup je 5.40 euro pro dospělé, slevněné vstupné pak stojí 3.90 euro a děti do 18 let mají vstup zdarma.

Další světové muzea módy

  • Fashion museum Bath (Anglie)
  • Muzeum módy v Hasseltu (Belgie)
  • Pražský kabinet šperku
  • Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou
  • Potomákovo muzeum krojů (Popovice)

Další zajímavé články z rubriky Móda a trendy

Znáte Biniky? Speciální podprsenka na zadní partie vašeho těla!

Móda a trendy – věčná džínovina

Obuv - žabky stále letí

Móda a trendy – šátky jako módní doplněk

Plavky pro každou postavu

Parfémy a vše o nich...Vyznáte se v jednotlivých typech parfémů?

Trendy sluneční brýle letošní sezóny

Móda a trendy - květinová móda

Boty až na prvním místě!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies