Nejdražší hollywoodské filmy - TOP 10

Kolik stojí výroba těch největších filmových hitů? Nahlédněme společně do hollywoodských studií a nechme se omráčit částkami, které zajistí /nebo taky ne/ úspěch u diváků na celém světě.
Režisérská klapka

1. Spider man 3

Třetí a poslední pokračování pavoučího muže přišlo jeho tvůrce na 258 milionů dolarů. Kdo viděl, může posoudit, zda efekty filmu, které pohltily značnou část rozpočtu, skutečně stály za to.

2. Titanic

S rozpočtem 247 milionů dolarů mohl James Cameron pořádně narazit. Ale nestalo se. Titanic ho vynesl na samý vrchol Hollywoodu a připsal si na konto 11 Oscarů.

3. Piráti z Karibiku 3

Uvádí se částka 240 milionů dolarů, i když odhady se pohybují mezi 200 a 300 miliony. Každopádně proinvestované miliony nejsou ztracené – speciální efekty, hlavně v poslední čtvrthodině filmu, mluví jasně.

4. Vodní svět

Proslavený svým rozpočtem 229 milionu dolarů, Vodní svět si dlouho udržoval status nejdražšího filmu v historii. Dnes tuto vodní podívanou sledujeme s lehkým úsměvem.

5. Terminátor 3

Své dva předchůdce předčil rozpočtem – 216,6 milionů. Některé scény jsou nezapomenutelné, jinak ale prvním dvěma dílům nesahá ani po kotníky. To jen dokazuje, že ani štědrý rozpočet všechno nezachrání…

6. X-Men 3

Ani gigantický rozpočet 210 milionů nezachránil výsledný dojem. Akční scény nemají šťávu a závěrečné scény jsou přímo zklamáním. Ještěže tu jsou speciální efekty…

7. Spider man

2 210 milionů vynaložených na tento film splnilo svůj účel. Výsledkem je nejlepší podívaná celé trilogie. Divák i filmová kritika si přijdou na své.

8. King Kong

Režisér Peter Jackson si dopřál velkorysý rozpočet 207 milionů dolarů. I když film není dokonalý, investované peníze jsou viditelné v každém záběru filmu.

9. Návrat Supermana

Napřed oživil X-Mena a pak se Bryan Singer vrhl na Supermana. Utratil 204 milionů, ale výsledný dojem zklamal jak po umělecké stránce, tak svými speciálními efekty. Příliš mnoho Clarka Kenta, příliš málo Supermana!

10. Wild Wild West

Těžko říct, co stálo víc – speciální efekty, v naprosté většině průměrné, nebo honorář hlavní hvězdy Willa Smithe? Neúspěch bolí o to víc, že se proinvestovalo 203,8 milionů dolarů…

Další zajímavosti z rubriky

Gerontooblek aneb Na pár minut starcem...

Lidské mutace - mohou za to geny?

Sběratelství - co vše se dá sbírat?

Jak mluví lidé po celém světě?

Kuriózní lidské fobie

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies