Nejúčinnější přístroje na cvičení

Nechce se vám chodit do posilovny, kde je hodně lidí? Máte zájem si zařídit vlastní domácí posilovnu? Přečtěte si následující článek o možných variantách posilovacích přístrojů.
Posilovací pružina

Krásná postava na posilovacích věžích

Nemáte-li dostatek prostoru pro pravidelné návštěvy posiloven, vytvořte si posilovnu u vás doma. Ideálním pomocníkem vám bude posilovací věž. Ta totiž obsahuje soubor všech potřebných nástrojů na procvičení celého těla. Rozměr celé věže je díky využívání jednoho společného zásobníku závaží kolem 1,5 x 1,0 m. Pokrok při využití posilovací věže může být silový, rýsovací, nebo nabrání svalové hmoty. Záleží na způsobu využití, které si zvolíte.

Fitnees věže obsahují:

  • butterfly (motýl)
  • bench press
  • horní zádová kladka
  • dolní kladka
  • předkopávání / zakopávání
  • opěrnou lavici

Cvičení na multifunkčních přístrojích lavicového typu

Multifunkční lavice využívají pro cvičení jako zátěž vlastní hmotnost právě cvičícího člověka. Intenzita cvičení se mění sklonem lavice, ušetří se tak prostor pro klasické zátěžové závaží. Cvičení je bezpečné a doporučuje se i cvičícím, kteří trpí bolestmi zad. Při cvičení naleznete dostatek cviků pro horní i dolní partie těla. Další velkou výhodou je jednoduchá demontáž přístroje a možné uklizení lavice pod postel.

Dieta a cvičení pro maximální výsledky

Lepší kondice při využívání těchto strojů se určitě dostaví. Hlavní je překonat počáteční období, kdy vaše tělo stagnuje a přeměňuje tuky na svalovou hmotu. Větší výsledky jsou tak patrné až po několika měsíčním cvičení. Nutno podotknout, že hlavní je vydržet s pravidelností. Pro rychleji viditelné výsledky je třeba svému snažení přizpůsobit také váš jídelníček. Kvalitní a zdravá strava vám podpoří snažení na posilovacích strojích.

Další zajímavé články z rubriky cvičení a fitness

Zdravý jídelníček pro sportovce

Cviky na břicho

Účinné cviky pro dokonalé nohy

Poprvé v posilovně?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies