Péče o štěně

Pokud si pořídíme štěňátko, měli bychom si uvědomit, že se štěňátkem nejsou jenom radosti, ale také starosti. Nejdůležitější je, abychom psa naučili základním návykům už od malička.
Malinké štěně

Péče o štěně

Pokud si pořídíme štěňátko, měli bychom si uvědomit, že se štěňátkem nejsou jenom radosti, ale také starosti. Nejdůležitější je, abychom psa naučili základním návykům už od malička. Co třeba si pořídit malého jorkšíra? Více zde...

První očkování

První očkování lze provádět v šestém týdnu života a s pravidelným opakováním podle rady veterinárního lékaře nebo až ve věku osmi týdnů a s následným opakováním ve 12 týdnech.

Nácvik čistoty

S nácvikem čistotnosti je nejlépe začít ihned po odběru štěněte. Štěně většinou potřebuje vykonat svou potřebu po probuzení nebo po jídle. Pokud máte zahradu a trávíte většinu času doma, máte nejlepší předpoklady k tomu, aby se štěně naučilo vykonávat potřebu mimo dům co nejdříve. Pokud bydlíte v bytě, musíte se rozhodnout, jestli nejprve budete učit štěně chodit na noviny v bytě nebo hned od začátku zahájíte nácvik čistoty venčením. Občas se štěněti stane nehoda i v bytě, nikdy ho však za to netrestejte, mohlo by to mít nežádoucí následky.

Nácvik hygieny štěněte na noviny

Pokud je štěně v ohrádce, patrně si k vykonání potřeby vybere koutek v protilehlém rohu pelíšku. Připravte tam štěněti noviny, až zaznamenáte některý ze signálů, štěně ihned vezměte a odejděte s ním ven. Štěně nenoste, nechte je běžet za sebou, aby poznalo cestu. Za vykonání potřeby venku je pochvalte.

Výběr stravy

Poraďte se s veterinárním lékařem, jaké by měl váš pes používat krmivo, aby byl zdravý a neměl zdravotní problémy. Při výběru psa velmi záleží take na rase a věku.

Výběr hraček

Hračka by měla být vyrobena z pevného materiálu tak, aby ji pes nemohl rozkousat, ale nesmí být až tak tvrdá, že by mohla psa poranit při okusování. Pes dokáže hračku dlouho a intenzivně žvýkat, proto musí být vyrobena ze zdravotně i hygienicky nezávadného materiálu. Povrchová úprava hračky nesmí být taková, aby se z ní při žvýkání uvolňovaly toxické látky.

Nutné každoroční očkování

Nezapomínejte na to, že se svým psem musíte pravidelně navštěvovat veterinárního lékaře. Pes by měl každý rok očkován proti vzteklině a proti psince.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies