Péče o vlasy v zimě

Střídání chladného vzduchu zvenčí a vytopeného vzduchu uvnitř má za následek velmi rychlé vysoušení nejen pleti, ale také vlasů. Poradíme vám, jak se v zimě o vlasy starat, aby zůstaly zdravé a krásné.
Blonďaté vlasy zapletené v drdolu

Suchý vzduch ničí vlasy

Jak zabránit vysoušení vzduchu v místnosti, ve které se zdržujete delší dobu? Zde mohou pomoci například zvlhčovače vzduchu, které se upevňují na topení. Klima v místnosti mohou vylepšit také živé květiny, které dodají místnosti i dostatek kyslíku.

Vlasům zimní čepice příliš neprospívají

V zimě je péče o vlasy poněkud náročnější než v létě. Nejen, že klimatické podmínky jsou méně příznivé, ale také se našim vlasům příliš nelíbí čepice, šály a svetry, které vlasy elektrizují. Aby naše vlasy vypadaly vždy dokonale a lépe vzdorovaly nepříznivým podmínkám, je nutné, aby byly čisté a zdravé.

Čepice jako součást image

Jak často mýt vlasy v zimě?

Nejvíce nečistot z celého dne se vždy nečastěji uchytí právě na naše vlasy. Vlasy myjte dle potřeby, můžete je mýt i denně. Co se týče šampónů, je vhodné zvolit šampóny určené pro každodenní mytí. Ideální je také vybírat si šampón a kondicionér zvlášť. Takzvané šampóny 2 v 1 vlasům příliš neprospívají a zbytečně vlasy vysoušejí.

Vlasová kosmetika dokáže vlasy i poškodit

Jsou v zimě lepší dlouhé a nebo krátké vlasy?

Ať už máte dlouhé či krátké vlasy, stejně je o ně potřeba pečovat. Krátké vlasy se lépe udržují, avšak kdo se nechce vzdát svých kadeří musí mít na paměti, že je potřeba u dlouhých vlasů pravidelně v zimním období používat regenerátor vlasů po každém umytí.

Pokud se vám vlasy málo lesknou, je vhodné použít alespoň dvakrát do měsíce bylinný odvar. Pro světlé vlasy je vhodný odvar z heřmánku, pro ženy s tmavšími vlasy odvar z kopřiv. Tyto odvary dodají vašim vlasům opětovný lesk a zdravý vzhled.

Bylinky v kosmetice


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies