Pesar - forma antikoncepce

Pesar neboli diafragma je bariérová metoda antikoncepce. Zabraňuje průniku spermií do dělohy a do pochvy se zavádí těsně před pohlavním stykem. Doporučuje se používat spolu se spermicidy.
Rozbalený kondom

Pesar – co to je

Pesar je latexový klobouček o průměru 6 – 10 cm. Vkládá se do vaginy těsně před pohlavním stykem, ale vyndat se může až 3 hodiny po pohlavním styku. Po vyjmutí se pesar omyje a osuší. Opakovaně lze užívat až dva roky. Druhy antikoncepce naleznete v článku ZDE

Pesar a jeho druhy

Vaginální pesar má po obvodu pružinku.
Cervikální pesar se k děložnímu hrdlu přisaje sám.

Pesar a jeho spolehlivost

Účelem pesaru je zabránit průniku spermií do rodidel ženy. Zajímá vás, jak to chodí ve spermabankách? Doporučuje se používat je spolu se spermicidy. Spolehlivost pesarů je přibližně 95%.

Pesar ve světě

Zavádění pesaru vyžaduje nácvik. Pesar není v České republice žádaný, a proto jej lze sehnat nejblíže v Maďarsku. Velmi oblíben je ale ve Spojených státech amerických.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies