Polaris - léčba nízkou teplotou

Polaris je léčebná metoda, která využívá extrémně nízké teploty, a to až mínus 150 °C. I když člověk vstoupí do takové zimy, jeho teplota jádra těla se nemění, tělo se ochladí jen na povrchu...
Mráz na okně

Léčba extrémně nízkými teplotami

Polaris neboli léčba velmi nízkými teplotami se v medicíně používá dlouho, ale až technický pokrok dovolil teplotu snížit až na extrémních mínus 150°C. První země, kde se této léčebné metody začalo využívat, bylo Japonsko a Německo v 80. letech minulého století.

Tělo se ochladí jen na povrchu

Při této metodě se teplota jádra těla nemění, tělo se prudce ochladí pouze na povrchu. Dochází přitom k obrovskému perifernímu překrvení, urychlení metabolismu s výrazným urychlením hojivých procesů, množství hormonů, které v těle tlumí zánětlivé procesy, se zvýší, svaly s nadměrnou aktivitou se uvolňují a na mnoho hodin dochází k naprostému vymizení bolesti. Celá tato procedura přináší velké léčebné výsledky a je velmi efektivní na široké spektrum onemocnění.

Polaris a jeho účinky

Pobyt v extrémně nízké teplotě, v boxu pro 5 osob, trvající 3 minuty, má mnoho účinků, kterých se jiným způsobem dá dosáhnout velmi těžko.

Jsou to např.:


  • aktivní periferní překrvení, které trvá několik hodin a výrazně zlepšuje metabolismus tkání a zrychluje vyplavování škodlivých látek metabolismu. Způsobuje také hojení zranění a odstranění pozůstatku zánětu.
  • snížení svalového tonusu
  • působení na psychiku-hladina úzkosti a dráždivosti výrazně klesá, zlepšují se rozhodovací procesy a pohybová a vizuální koordinace
  • subjektivní pocit bezbolestnosti-trvá 6-8 hodin po proceduře
  • zlepšuje se imunitní systém
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies