Pozor na nekvalitní oblečení a doplňky

Jste si jistá, že ta kabelka značky Gucci je originál nebo ve skutečnosti nosíte fake? A víte jistě, že váš nový svetr nebude po vyprání vytahaný až k zemi? Odhalte nekvalitní oblečení a doplňky dříve, než vytasíte peněženku!

Žena držící barevné nákupní tašky

Co na první pohled nepoznáte

Rozeznat nekvalitně nabarvené nebo potištěné tričko je pro laika problém, bohužel obvykle dojde k odhalení až po prvním vyprání. Pokud pak oblečení změní tvar, barvu nebo se dokonce začne odlupovat potisk, máte právo na výměnu nebo vrácení peněz!

Hlavní znaky kvalitního oblečení

Některé znaky nekvalitního oblečení ale rozpoznat ihned můžete. Například staré oblečení odhalíte tak, že materiál neudrží kapku vody, ale místo toho ji vsákne (nové oblečení má pevnou strukturu a vodu nepropouští, je příjemné na omak). Kvalitní oblečení má dotažené švy, nikde nečouhají nitky, když zatáhnete za látku mezi švy, nic nepovolí. U svetrů sledujte, zda jsou vlákna dostatečně hustá, lehké typy se po vyprání nerovnoměrně vytahují. Bavlněné oblečení by mělo obsahovat dosti bavlny – poznáte to tak, že není podezřele lehké a když se podíváte na látku proti světlu, světlo vám nebude prosvítat skrze ní.

Napodobenin originálních módních značek je na českém trhu bohužel nespočet, výrobci navíc techniky falšování stále zdokonalují, takže je někdy rozpoznat fake od originálu opravdu těžké. Co by ve vás ale mělo podezření vzbudit vždy, jsou vytahané niťky (sledujte i vnitřní švy), u kabelek kvalita zapínání, přítomnost podšívky, sytost barev.

Posviťme si na obuv

Samostatnou kapitolou je obuv. Zip vždy několikrát vyzkoušejte, neměl by drhnout. Kůži přejeďte rukou, zda pod ní nejsou hrbolky nebo není extrémně tenká. Pozor také na podrážku – je mezi ní a zbytkem boty mezera? Pak v ruce kvalitní obuv nedržíte.

Více ze světa módy na serveru Mineralfit.cz

Naučte se kombinovat oblečení!

Oblečte se podle typu vaší postavy

Volíme oblečení na přijímací pohovor

Se správnou módou můžete omládnout!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies