Mineralfit.cz

Přírodní masky, které dokonale vypnou pleť

Kateřina Řehořová

Utrácíte peníze za drahé pleťové masky? Účinnou pěstící kosmetiku si můžeme vyrobit i sami doma. Stačí nám k tomu ingredience, které máme běžně v kuchyni. Nemusíme tak zbytečně utrácet peníze za předraženou kosmetiku, která navíc obsahuje samou chemii.

Před aplikací masky nesmíme zapomenout na základní pravidla: Masku nanášíme na očištěnou a suchou pleť, vyhýbáme se očím a očnímu okolí. Pro lepší vstřebání výživných látek je dobré pleť nejprve prohřát a prokrvit (krátké napaření kůže nad horkou lázní, masáž tváře nebo jemný peeling). Masku necháme na obličeji působit cca 15 až 20 minut, maximálně půl hodiny. Před samotnou aplikací bychom měli masku vyzkoušet asi na 1 cm2 kůže (nemusí to být přímo na obličej, stačí např. vnitřní strana zápěstí) a počkat půl hodiny, zda-li nenastane alergická reakce. Pleťová maska z bílků

Ušlehaný sníh z bílků smícháme s medem a nebo lžičkou citrónové šťávy. Naneseme na obličej a necháme působit 15 až 20 minut.

Jablečno-skořicová pleťová maska

Oloupané jablko nastrouháme a smícháme s polovinou čajové lžíce skořice a jednou čajovou lžící bílého jogurtu. Zahustíme ovesnými vločkami a naneseme na očištěnou pleť. Necháme působit 20 minut a poté z obličeje omyjeme.

Tvarohová maska na pleť

Smícháme polovinu balení polotučného tvarohu s jemně nastrouhanou mrkví a směs mírně zředíme vodou. Dobře promícháme a naneseme na obličej. Necháme působit 15 minut a poté obličej omyjeme.

Olejovo-medová pleťová maska

Jednu polévkovou lžíci stolního nebo olivového oleje smícháme s jednou polévkovou lžící citrónové šťávy. Naneseme na obličej a necháme působit 30 minut. Po půl hodině bude naše pokožka krásně vláčná a napnutá.

Avokádovo-medová pleťová maska

Zralé avokádo oloupeme a dužninu rozmělníme vidličkou na jemnou kaši, přidáme polévkovou lžíci medu, lžíci bílého jogurtu a lžíci čerstvé citrónové šťávy. Vše důkladně promícháme a naneseme na obličej. Masku necháme cca 20 minut působit, poté omyjeme.

Po aplikaci pleťové masky: Pleťovou masku pečlivě odstraníme teplou vodou. Poté pokožku osušíme a jemně do ní vklepeme krém vhodný pro náš typ pleti. Pleť můžeme pravidelně ošetřovat také vlažným čajem ze šalvěje, který ji dokonale pročistí a navíc vyhladí vrásky. Domácí pedikúra od A do Z Bojujeme pomocí bylinek proti roztřepeným konečkům Stromy, které prospívají naší pleti Péče o popraskanou kůži na patách Sauna Vás zbaví celulitidy Nahraďte plastiky přírodou Vyzkoušejte zeštíhlující zábaly Tipy pro jemné vlasy

Hodnocení: 4.5

Počet: 2

Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.