Stromy, které prospívají naší pleti

Trápí vás povadlá kůže, ucpané póry, vrásky a nebo křečové žíly? Nevyhazujte peníze za drahé kosmetické přípravky, které Vám slibují zázraky. Vyzkoušejte sílu přírody.

Ženská tvář s plátky kiwi a banánu

Borovice lesní chrání pokožku před infekcemi

Borovice lesní je jehličnatý strom, který obsahuje silice, terpeny (pinen, felandren, limonen, camphen, cadinen, myrcen, sylvestren, caren, cymen, bornylacetát aj.), pryskyřici, třísloviny, hořčiny, aromatické kyseliny, vitamín C a další látky. Působí protizánětlivě a zvyšuje prokrvení pokožky. Také se osvědčila při revmatismu a různých kožních vyrážkách.

Bříza bělokorá pomáhá na ucpané póry

Bříza bělokorá obsahuje flavonové glykosidy, silice, pryskyřice, třísloviny, vitamín C, karoteny, organické kyseliny, saponiny, minerální látky, betulalbin, olej, cukr a fytoncidy. Díky svému složení má mimořádný účinek na pleť. Odvar z listů břízy pokožku čistí, dezinfikuje, uvolňuje ucpané póry a zároveň pokožku regeneruje, omlazuje a vyhlazuje vrásky.

Cypřiš stahuje křečové žíly

Cypřišové plody obsahují velké množství látek, které dokáží účinně chránit vlákna cév a obnovovat jejich odolnost a také elasticitu. Výtažek s cypřiše zpevňuje krevní cévy a také stahuje křečové žíly.

Ginkgo biloba zmírňuje příznaky stáří

Ginko biloba je nejstarší žijící rostlinou na světě, která obsahuje flavonoidy, terpenické laktony, organické kyseliny, fenolické látky, karotenoidní barvivo, sacharidy a další zdraví prospěšné látky. Navíc obsahuje antioxidanty, které brání poškozování buněk. Odvar z listů zmírňuje příznaky stáří, urychluje hojení ran a celkově prospívá pleti.

Kaštan koňský působí jako ochranný filtr proti ultrafialovému záření

Kaštan koňský obsahuje aescin, třísloviny, flavonoidní glykosidy, kumaríny, silice, saponiny, eskuletin, proteiny, oleje, katechiniové třísloviny, škrob, proantokyanidiny, vitamíny C, B a K. Výše uvedené látky se podílí na zvyšování elasticity cévních stěn a zvyšují proudění krve. Eskulin působí jako ochranný filtr proti ultrafialovému záření. Mimo jiné má kaštan protizánětlivé vlastnosti.

Lípa srdčitá zvyšuje elasticitu nepoddajné kůže

Lípa srdčitá obsahuje silice, sliz, glykosidy a látky blízké vitaminu E, třísloviny, éterický olej, cukr, gumu, vosk a další látky, které pomáhají zvýšit elasticitu nepoddajné kůže. Má protizánětlivý účinek, díky němuž dokáže uklidnit i podrážděnou pokožku. Při výskytu lupů můžeme odvar z listů použít k oplachování vlasů.

Přírodní péče o vlasy

Přírodní živly a naše povaha

Přírodní sladidla - nahraďte bílý cukr

Přírodní kosmetika

Přírodní barvení vlasů - henna a heřmánek

Přírodní péče o tělo

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies