Bojujeme pomocí bylinek proti roztřepeným konečkům

Trápí Vás roztřepené konečky vlasů? Vhodnou léčbou, ale i prevencí jsou odvary z určitých druhů bylinek. Ty si představíme v našem dnešním článku.

Žena s dlouhými vlasy

Měsíček pro citlivou pokožku

Měsíček (Calendula Officinalis) má zklidňující účinky na podrážděnou pokožku, pomáhá při ekzémech a také lupénce. Odvar z měsíčku je vhodný k ošetření citlivé pokožky vlasů, kterou zároveň změkčuje a vyživuje. Působí stimulačně a protizánětlivě. Odvar si připravíme tak, že hrst měsíčku převaříme v litru vody a necháme 10 - 15 minut luhovat. Poté scedíme a odvar jemně vmasírujeme do pokožky hlavy. Poté již neoplachujeme.

Rozmarýn podporuje prokrvení pokožky hlavy

Odvar z rozmarýnu (Rosmarynus Officinalis) podporuje prokrvení pokožky hlavy, osvěžuje mastnou pokožku, zároveň vyživuje vlasy a zlepšuje jejich vzhled. Odvar si připravíme tak, že hrst rozmarýnu převaříme v litru vody a necháme 10 minut luhovat. Poté scedíme a odvar jemně vmasírujeme do pokožky hlavy. Poté již neoplachujeme.

Odvar z majoránky, podbělu a mateřídoušky posiluje vlasy

Majoránka (Organum majorana) pokožku hlavy zaceluje, mateřídouška (Thymus serpyllum) zmírňuje její podráždění a podběl (Tussilago farfara) se stará o kvalitu a zdraví vlasů. Pokud vás trápí lupy, roztřepené konečky a nebo mastné vlasy, je tento odvar určen právě pro vás. Připravíme jej tak, že do dvou litrů vody přidáme hrst sušené majoránky, mateřídoušky a podbělu a uvedeme k varu. Krátce převaříme a necháme přibližně půl hodiny louhovat. Poté přecedíme a odvar jemně vmasírujeme do pokožky hlavy. Poté již neoplachujeme.

Medová maska posílí konečky vlasů a zabrání jejich vypadávání

To, že je med zdraví prospěšný, věděli lidé již před několika staletími. Vyzkoušet jej můžeme v boji s roztřepenými konečky a vypadáváním vlasů. Vlasy pravidelně ošetřujeme speciální medovou maskou, kterou si snadno můžeme připravit doma. Stačí, když smícháme jednu polévkovou lžíci medu s jedním žloutkem a jednou polévkovou lžící olivového panenského oleje. Masku naneseme na vlasy, zabalíme do osušky a necháme působit 15 minut. Poté opláchneme.

Péče o mastné vlasy - jak na to?

Péče o vlasy - rady, jak si vybrat ten nejlepší šampón

Suché vlasy - jak na ně?

Jak pečovat o prodloužené vlasy

Přírodní péče o vlasy

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies