Ringo – hra s kroužky

Léto je hravé a volný čas láká ke sportovním hrám. Hledáte-li takovou, která není náročná na techniku a přitom se u ní pobavíte, zahrajte si ringo. Potřebujete jen pár gumových kroužků a trochu travnaté či písčité plochy.

Modrý a růžový kroužek

Proč si zamilovat sportovní hru zvanou ringo

Ringo posiluje fyzickou kondici, rozvíjí postřeh a rychlost reakce. Díky neustálému pobíhání spalujete kalorie a ještě se u toho zasmějete.

Jak se hraje ringo - principy hry

Ringo se hraje s gumovým, uvnitř dutým kroužkem o hmotnosti cca 180 g. Princip hry se podobá volejbalu. Cílem je hodit kroužek na hrací plochu protihráče tak, aby ho nechytil. Chytí-li ho, má bod. Pokud nechytí, odhodí jej zpátky na vaši hrací plochu. Kroužek se odhazuje stejnou rukou jakou byl chycen. Spoluhráči si však na rozdíl od volejbalu mezi sebou nepřihrávají. Ringo můžete hrát nejméně ve dvojicích, zábavnější je ale trojice nebo čtveřice hráčů. Kroužek pak lítá jako zběsilý a vy jej pak ani nestačíte chytat.

Co potřebujete ke hře ringo?

K této sportovní, méně známé hře je třeba minimálně jeden ringo kroužek, který zakoupíte ve sportovních potřebách, v hračkářství nebo na internetu. Je třeba také najít vhodnou hrací plochu – nejlépe v rozměrech hřiště pro odbíjenou. V případě hry ve trojici nebo čtveřici se hraje dvěmi kroužky současně.

Zahájení hry ringo

Hráči zaujmou na hřišti libovolné postavení. Jeden z hráčů začne vhozením kroužku, u dvojic a trojic podávají obě strany současně na signál k zahájení hry (tlesknutí, slovní povel apod.). Podává se z místa ze zadní čáry vlastní poloviny hřiště – stejně jako u volejbalu. Kroužek se nikdy nesmí odhazovat ve výskoku.

Počítání bodů

Body se získávají za každý chycený kroužek, jedna strana může získat i dva body za dva chycené kroužky najednou. Za chyby jako je navlečení kroužku na ruku, dotkutí kroužkem svého těla, těla spoluhráče nebo sítě, ztrácí hráč jeden bod. Jakmile dosáhne družstvo patnácti bodů, vyhrává.

Ringo je stále oblíbenější hrou mezi dětmi i dospělými. Ringo můžete hrát na chatě, na dovolené u moře, na táboře. V současnosti se pořádají dokonce i ringo turnaje.

Další sportovní aktivity na léto

Beachvolleyball – volejbal na pláži
Petanque není jen pro důchodce
Paintball – střelba na nečisto
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies