Sexuální inteligence - poznejte sama sebe

Sexuální inteligence je kompletní souhrn pro to, co zahrnuje vaše skryté sexuální potřeby, touhy, přání. Dokážete otevřeně mluvit o své sexualitě? Co všechno sexuální inteligence zahrnuje?
Srdce )

Sexuální inteligence

Pro uspokojivý sexuální život potřebujeme schopnosti, které se nejnověji označují jako „sexuální inteligence“. Podle průzkumu veřejného mínění více než polovina Američanů uvádí, že jim sex způsobuje stres. Nejinak by tomu zřejmě bylo i v České republice. Proč vlastně? Co nám komplikuje radostné prožívání sexu a brání ve spokojenosti s milostným životem?

Sexuální inteligence – poznejte sama sebe

Klíčem k sexuální inteligenci je poznat sama sebe. Znamená to přehlédnout všechny kulturní mýty a zvyklosti, které ničí a deformují sexualitu, a odkrýt své skutečné sexuální touhy. K tomu je nezbytné rozvinout dostatečně svůj vztah k partnerovi, který umožní prožívat své skutečné JÁ – a tím se zvyšuje šance na šťastný sexuální život. V otázce sexuality však musíme být otevření, viz. článek Myšlenky v posteli.

Sexuální inteligence – nic není tabu

Můžete být velmi tolerantní v otázkách sexuality vzhledem k druhým lidem, ale sami k sobě můžete být v neupřímní. Mluvíte o svých sexuálních fantaziích? Máte ráda své vlastní tělo? Pokud zažíváte pocity plachosti, studu – pak sabotujete vlastní sexuální život. Mnoho okolností má tak za následek, že se nedokážete partnerovi svěřit s tím, co vás vzrušuje. A navíc – mnohé z žen trpí pocitem viny pro samotnou existenci sexuálních tužeb.

Sexuální inteligence a poznání

Sexuální inteligence se projevuje také tím, že poznáte to, jaké důsledky můžou pro vás sexuální touhy mít. Můžeme pociťovat sexuální přitažlivost k nedostupným mužům – např. k šťastně ženatému muži, k doktorovi, k nadřízenému.. K osvobození dochází v momentě, když si uvědomíme, jaké důsledky byste mohli způsobit.

Sexuální inteligence – chtíč, nebo intimita?

Sexuální vášeň ještě nemusí znamenat, že po ní bude následovat láska a intimita. Tendence plést si sex s láskou a intimitou může vést k opakovaným zklamáním, zmatku a depresím a do konce i k nutkavému sexuálnímu jednání. Proto je důležité zůstat v kontaktu se svým tajným sexuálním „já“, abychom nechybovali a neklamali sami sebe vírou, že je v sexuálním aktu přítomna láska, jestliže tomu tak není. V ideálním případě je dobré si uvědomit, co očekáváme – pudový sex, nebo důvěrný intimní kontakt?

Sexuální inteligence – jak se pozná

  • Dokážete odhalit pověry o sexu a nahradit je skutečným poznáním o lidské sexualitě.
  • Dobře poznáte vlastní sexualitu.
  • Máte správné a zdravé sexuální vztahy k ostatním.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies