Shiatsu – více než masáž!

Celým naším tělem prochází energie. Nacházíme-li se v rovnováze těla, mysli i duše, energie námi protéká rovnoměrně. Je-li však někde zablokována, začínají zdravotní potíže. Masáž shiatsu dokáže tyto blokády znovu odstranit.
Ruce s koulí vyzařující energii

Co je shiatsu a jak funguje

Shiatsu je léčebná metoda vycházející z tradičního učení starověké Číny. Léčba je založena na myšlence, že v těle cirkuluje energie, v drahách zvaných meridiány, které vedou celým tělem. Zdraví člověka je závislé na jednotě těla, mysli i duše – v tomto případě protéká energie těmito dráhami rovnoměrně. Pokud je však energie někde zablokovaná, tělo začne mít zdravotní potíže. Metoda shiatsu tyto blokády odstraňuje, přivádí tak znovu do oslabených míst energii a léčí je. Energii získáte i objímáním stromů - více v článku.

Jak se masáž shiatsu provádí?

Slovo shiatsu znamená v překladu tlak prsty. Pomocí prstů dlaní, ale také kolen, loktů nebo chodidel je obnovována energetická rovnováha těla. Masáž se zpravidla provádí vleže na podlaze s měkkou podložkou a trvá 1 až 1,5 hod. Shiatsu masáž je součástí léčby při odhalení nemoci diagnostickým přístrojem, tzv. Oberonem.

Co všechno shiatsu léčí (je-li příčinou energetická blokáda)?

  • bolesti zad nebo kloubů
  • bolesti hlavy
  • špatná funkce orgánů
  • pohlavní potíže
  • potíže krevního oběhu nebo srdeční potíže
  • psychické potíže (deprese, úzkost, fobie, hysterie, poruchy řeči nebo paměti, poruchy příjmu potravy: anorexie a bulimie)
  • nespavost, únava a mnoho dalších

Shiatsu – léčba a ještě něco navíc

Shiatsu kromě výše zmíněných léčebných účinků také posiluje osobnost, zvyšuje pocit sebejistoty a vyrovnanosti, posiluje slabou vůli schopnost mít se rád. Probouzí odvahu, vitalitu a zvyšuje odolnost vůči stresu.

Pro koho je masáž shiatsu vhodná?

Masáž shiatsu je vhodná především tam, kde jiné způsoby léčby nezabírají a kde se může jednat o psychosomatické onemocnění. Masáž může podstoupit člověk jakéhokoliv věku i těhotná žena.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies