Skončete s nedochvilností

Opozdilce nemá rád nikdo. Působí nespolehlivě a v podstatě nepřímo dávají člověku, s nímž mají schůzku, najevo, že si jej neváží. Týkají se pravidelné pozdní příchody i vás? Skončete s nedochvilností dříve než si díky ní uříznete pořádnou ostudu!

Stříbrný budík na nožičkách

Nedochvilnost ohrožuje vaši kariéru

Z nedochvilnosti vzniká spousta potíží – unikají vám důležité věci/události, působíte nezodpovědně a zbytečně snižujete svou hodnotu. Pokud potřetí dorazíte pozdě na firemní seminář, je možné, že šéf povýší raději vaši méně schopnou kolegyni, která však vždy přichází všude včas. Výjimečné opoždění se samozřejmě bere jinak – stane se to občas každému. Důležité je ale umět se omluvit. Pozor na smyšlené důvody opožděného příchodu – pokud se na ně šéf přímo nezeptá, neříjte raději nic!

Čím štvete svého šéfa

Kdo pozdě chodí...

Nedochvilnost ale neohrožuje jen vaši kariéru. Podkopává také nohy vašim partnerským a přátelským vztahům. Zkuste na chvíli zavřít oči a vybavte si, jak se cítíte, když na někoho čekáte pět, deset nebo dokonce patnáct minut. Jste netrpěliví, nervózní, a čím delší je doba čekání, tím se stres stává zlostí. Tím, že necháváte dotyčnou osobu čekat, jí vlastně nepřímo dáváte najevo, že vám na ni nezáleží. Pakliže je opak pravdou, sluší se zavolat jakmile již víte, že se zpozdíte!

Přátelství nad zlato

OriginalLéčba pro chronické opozdilce

Než se ale neustále omlouvat, je samozřejmě lepší na své nedochvilnosti zapracovat. Nejčastěji vzniká jednoduše proto, že neumíte správně odhadnout čas na přípravu. Dobrým řešením je začít s ní vždy o deset až patnáct minut dříve než si myslíte, že vám bude trvat! Můžete také na sebe „ušít lest“ a přetočit si o deset minut nazpátek hodinky.

Příčinou chronické nedochvilnosti může být také roztržitost. Děláte několik věcí najednou a ztrácíte přehled o čase. Pak doporučujeme dělat si harmonogram dne – přesně si tedy nalajnujete, co, kdy a kde.

Nedochvilní bývají také celkově pomalejší lidé. I pro ty platí rada čtvrthodinové rezervy. Nebo i delší.

Poslední, důležitou příčinu může odhalit jednoduchá otázka: „Chcete přicházet včas“ Pokud se na setkání netěšíte, nemáte motivaci se o včasný příchod snažit. Možná je vám ale také jedno, zda přijdete včas či ne. Říká se, že flegmatici mají život jednodušší, nic je jen tak nevytrhne z pohody, z chronicky nedochvilného flegmatika se ale také lehce může stát osamělý flegmatik.

Pozor na chorobné lháře

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies