Slevy v plném proudu

Povánoční slevy lákají k utrácení. Jste si ale jistí, že kupujete kvalitu nebo že původní cena zboží není ve skutečnosti o moc vyšší? Poradíme vám, jak nezabřednout do slevového šílenství a nakupovat rozumně.

Sleva na druhý kus oblečení

Vánoční slevy beze slev

Slovo sleva v mnohých vyvolává nutkavou potřebu utrácet. Ještě než ale otevřete svou peněženku, uvažujte. Získejte o zboží co možná nejvíce informací, pročtěte si např. diskuze na specializovaných fórech, případně se poptejte známých, zda nemají s daným výrobkem nějaké zkušenosti – to platí zvláště u elektroniky. Můžete také zjistit, že cena po slevě se vůbec neliší od ceny původní nebo od ceny v jiných obchodech!

Mezi zlevněnými lákadly bývá obvykle zboží, které se nepodařilo prodat pro svou nízkou kvalitu, proto jej vždy pečlivě zkontrolujte. Objevíte-li kaz přímo na místě, ale výrobek přesto chcete, můžete žádat další slevu. Dobré je také znát podmínky reklamace – u zlevněného zboží bývá přísnější, nárok na vrácení či výměnu zboží nemusíte mít vůbec!

Nakupujte obezřetně

Obchodům se každopádně slevové akce vyplatí – ve víru nakupovací mánie totiž ve výsledku utratíte více než na běžném nákupu. Zaslepenost slevami také obvykle způsobí, že si koupíte i to, co by vás nenapadlo si pořídit normálně a nakonec danou věc třeba ani nevyužíváte!

Co se oblečení týče, cedulkou sleva bývají označené především věci, kterým končí sezóna. Kupujte proto raději nadčasové věci, které budou moderní i příští rok.

I slevové portály lákají k utrácení

Velkým lákadlem jsou slevové portály. Zakoupíte si produkt nebo službu ve slevě, získáte slevový poukaz a radujete se z úspěchu. Za poloviční cenu bohužel mnohdy získáte poloviční službu. Zákazník se slevovým kupónem je navíc často vnímán jako podřadný a podle toho je k němu i přistupováno. Samozřejmě to ale neplatí vždy. Opět se vyplatí zabrouzdat na Internetu do diskuzí a pokusit se získat informace o zkušenostech jiných lidí.

Související články

Spořící fígle

Jak ušetřit na daních

Londýn - tipy na levné nákupy

Nakupování v Berlíně - ráj pro ženy!

Tipy na výhodné nákupy oblečení v evropských zemích

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies