Slovensko a termální koupaliště

Slovensko je bohaté na termální koupaliště, které nabízejí bohaté vodní vyžití během celého roku. Termální prameny jsou léčivé a regenerují celý organismus. Projděte si námi vybrané koupaliště.

Nohy chlapce trčící z vody

Slovensko a termální koupaliště – Bešeňová

Termální koupaliště Bešeňová se nachází v blízkosti města Ružomberok. Geotermální prameny dosahují teploty 61 °C, ale pro účel koupání jsou ochlazovány. Voda obsahuje litium, což má blahodárné účinky na pohybový aparát, urologické problémy a pokožku. Koupaliště nabízí celoroční provoz, je poměrně klidné, a proto je hojně využívané i staršími lidmi. Nachází se zde pět odlišných bazénů, relaxační a jiné masáže a další sportovní vyžití.

 

Slovensko a termální koupaliště – Oravice

Termální koupaliště Oravice se nachází na rozhraní regionů Liptov a Orava, nedaleko hranice s Polskem. Nachází se na okraji lesa, proto poskytuje příjemnou atmosféru v horském prostředí. Najdete tu dva bazény bez tobogánu a skluzavek. Voda má hnědavé zabarvení a je určena pro pobyt během celého roku.

 

 

Slovensko a termální koupaliště – Liptovský Ján

Termální koupaliště Liptovský Ján se nachází v blízkosti města Ružomberok v obci Liptovský Ján. Termální pramen má vysoký obsah síry, což příznivě působí na pohybové ústrojí, kožní problémy a choroby látkové přeměny. Najdete tu čtyři různé bazény a sportovní hřiště. Toto koupaliště je otevřeno jen během sezóny.

 

 

Slovensko a termální koupaliště – Vadaš

Termální koupaliště Vadaš se nachází ve Štúrovu. Termální koupaliště Vadaš se rozkládá na bývalých lukách a mokřinách. Vadaš je otevřen každoročně od května do září a nabízí koupání jak ve venkovních, tak v krytých bazénech. Mimo plaveckého bazénu zde najdete tobogány, klouzačky a dětské atrakce. V blízkosti je možnost dalšího sportovního vyžití.

 

 

Slovensko a termální koupaliště – Podhájska

Termální koupaliště se nachází v obci Podhájska u Nových Zámků. Celý areál zahrnuje deset nejrůznějších bazénů, z nichž některé jsou určeny k celoročnímu provozu. Voda má vysoký obsah jódu, což je srovnatelné s vodou Mrtvého moře. Voda příznivě působí zejména na choroby dýchacích cest, revmatismus, cévní choroby, onemocnění kloubů a páteře. Najdete tu mnoho doplňkových služeb – vodoléčbu, masáže, tobogány, klouzačky, hřiště.

 

 

Slovensko a termální koupaliště – Velký Meder

Termální koupaliště Velký Meder se nachází sedmdesát kilometrů od Bratislavy. Obsahuje sedm bazénů nejrůznějšího charakteru, tobogány, skluzavky a sportovní vyžití během celého roku. Termální prameny příznivě působí na kloubní poruchy, nemoci páteře, svalů a celkovou regeneraci organismu. V areálu termálního koupaliště je k dispozici také saunové centrum.

 

 

Slovensko a termální koupaliště – Štúrovo

Termální koupaliště se nachází na jižním Slovensku a je známé svými léčebnými účinky na pohybové ústrojí. K vybavení koupaliště patří tobogány a řada sportovních možností jako minigolf, stolní tenis, plážový volejbal, tenisové kurty apod. Největší zajímavostí areálu je bazén Laguna, který řadíme mezi nejmodernější bazény v Evropě. Nachází se zde i krytý bazén, který je v provozu po celý rok.

 

 

Slovensko a termální koupaliště – aquapark Tatralandia

Aquapark Tatralandia patří svou rozlohou k nejrozsáhlejším na Slovensku. Nachází se v městě Liptov, na severním břehu přehrady Liptovská Mara. Termální voda v aquaparku (aquparky - ta pravá zábava ve vodě!) má blahodárné účinky na pohybové a dýchací ústrojí a je v provozu po celý rok. Tatralandia nabízí množství vodních atrakcí. Nechybí vodní masáž, chrliče, vířivky, vodní houpačky a postele, vodní volejbal a basketbal a mnoho dalšího.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies