Snědá pokožka expres

I když jsou kultury, kde je světlá kůže znakem krásy, u nás se více cení lehký bronzový nádech. S lehce opálenou pokožkou působíme svěžeji, sportovněji a zdravěji. Pokud jste netrpělivé a chcete přírodě trochu pomoci nebo patříte mezi bledulky, které se se sluníčkem moc nekamarádí, nezoufejte, existují i jiné způsoby, jak dosáhnout vytouženého snědého odstínu pleti.

Žena s tmavou i světlou pletí

Tónovací přípravky

Používejte je denně, dokud nedocílíte požadovaného výsledku. Mají jednu velkou výhodu: intenzitu barvy si určujete sama tak, aby co nejlépe vyhovovala vaší představě o výsledném odstínu pleti. Ověřte si, zda výrobek obsahuje UV filtr. Pokud ne, je při sluneční expozici nutné použít ještě normální krém na opalování.

Samoopalovací přípravky

Většinou jsou univerzální, na obličej i tělo. Máte-li ale hodně citlivou pleť, sáhněte po výrobku určeném speciálně pro pleť obličeje. Samoopalovací krém se nanáší na očištěnou pleť a jemně se vmasíruje. Před jeho nanesením je ideální provést důkladný peeling pokožky. Tím zabráníte tomu, aby bylo opálení flekaté. Při nanášení krému si dávejte obzvlášť pozor na partie kolem vlasů, uší a na přechodu ke krku. Tam nanášejte krém opatrně jen ve slabé vrstvě, aby přechody byly pokud možno co nejméně znatelné. Oční víčka a rty vynechte úplně, obočí pro jistotu překartáčujte, odstraníte tak případné zbytky krému. Po nanesení krému si nezapomeňte důkladně umýt ruce a vyčistit nehty, aby se taky neobarvily.

Bronzery

Dodají pokožce a tváři zlatavý třpyt a dojem jemného opálení. Mají podobu buď klasického pudru, nebo pudru ve tvaru perel (nanáší se štětcem). Na trhu je i novinka: bronzer přímo ve vysunovacím štětci.

Nástřik opálení

Ve specializovaných salonech nabízejí kabinky, kde se automaticky aplikuje nástřik samoopalovacím přípravkem. Automatika vyhodnotí i výšku vaší postavy, takže nemusíte mít strach, že by některé partie vašeho tělo nebyly opálené. Stačí jedna aplikace a za 10 minut vypadáte jako od moře. I tady ale platí, že před nástřikem se doporučuje peeling celého těla (stačí vydrbání hrubou žínkou). Na rozdíl od opalování na slunci či v soláriu je nástřikové opalování bezpečnější a šetrnější k pokožce. Jeho intenzitu si zvolíte na podle typu pleti po konzultaci s personálem. Nástřik na celé tělo přijde asi na 400 Kč.

Zvýraznění opálení

Máte už krásně zlatavý odstín a chcete jej zvýraznit? Tak pro tohle jsou ideální přípravky zvýrazňující opálení, které se nanášejí před vystavením se slunci (před použitím krému na opalování) i po opalování.

Tip na líčení opálené pleti

Pokud toužíte po bezchybné pleti a zároveň chcete podtrhnout své opálení, vyzkoušejte místo make upu bezbarvou bázi pod make up. Nechá vyniknout vaše opálení, spolehlivě zakryje rozšířené póry, matuje a často má i ochranný faktor. V různých cenových relacích je nabízí třeba Avon, Dermacol, Laurendor, Clarins, Mary Kay a jiné značky.

Opalování a váš fototyp

Zásady zdravého popalování

Tablety na opalování

Letní péče o pokožku

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies