Tetování – zvažte všechna pro a proti

Z tetování se stává trend, kterému mnozí bezhlavě podlehnou. Jenže vytetované jméno manžela nemusí být po letech vůbec aktuální a z toho jablka v podříšku se na stáří stanou křížaly. Proto než se svěříte do rukou tatéra, pečlivě zvažte všechna pro a proti!

Ruce v bílých rukavicích tetujíci rameno

Tetování jako módní trend

Lidé se nechávají tetovat z různých důvodů. Největší vliv na nás má bezesporu móda. Momentálně jsou nejvíce in nápisy, datumy narození, citáty a symbolika, frčí ale i motivy zvířat, přírodní motivy a napodobeniny slavných osobností. V tetování už nejsou zběhlí jen muži, stále více se pod rukama tatéra ocitají také ženy. Tetují se nejen malé plochy, ale často také rukávy, celá záda apod.

Tetování a jeho historie

Celebrity a jejich tetování

Tetování – kdy a proč ANO

Kdy se vyplatí do tetování jít? Když jste si skutečně jistí, že jej chcete. Když má tetování co do činění s vaší osobností, s vaší životní cestou nebo pokud víte, že vám tetování dodá psychickou sílu – možná i proto lidé kladou stále větší důraz na symboliku a vybírají si motivy, které pro ně mají osobní význam. Pakliže si například necháte vytetovat na rameno motýla, protože Vám jednoduše přijde roztomilý a pro ženu vhodný, můžete Vám po několika letech připadat trapný a dětinský. Pokud si jej ale jako motiv k tetování zvolíte proto, že jste Vás motýli vždy fascinovali a protože jste vždy měla pocit, že Vám přináší štěstí, máte vysokou šanci, že se Vám tetování nezprotiví ani po letech.

Tetování - co o něm prozradí?

Tetování – kdy a proč NE

Jste nadšená z tetování Angeliny Jolie/kámošky Jany a chcete ho taky? Pak zadržte! Tetování by mělo odrážet vaši osobnost, ne módní trendy nebo snahu přiblížit se celebritě/kamarádce. Chcete tetováním někoho trumfnout či provokovat? Také dobrá cesta k pozdější nespokojenosti. Nebo tetováním potvrdit své zařazení k určité skupině (motorkář, komunista, vegetarián)? A co když z této skupiny jednou odejdete? Nikdy neříkejte nikdy!

Tetování henou

Zvažte možná rizika!

Rizikem při tetování není zdaleka jen možnost, že se vám výtvor po letech přestane líbit. Je zde také hrozba přenosu infekcí (vybírejte proto tetovací salón obzvláště pečlivě – měli by používat jednorázové pomůcky a veškeré náčiní sterilizovat), hrozba alergické reakce na tetovací barvivo (pak je tetování nutné odstranit), hrozba tzv. keloidních jizev, které se mohou vytvořit u jedinců se sníženou hojivostí tkáně. Máte-li tedy citlivější či problémovou kůži, tetování zvažte obzvláště pečlivě!

Chcete odstranit staré tetování?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies