Tipy na výlety pro rodiče s dětmi

Nevíte, kam o víkendu vyrazit s dětmi? Nechcete, aby se váš potomek nudil, ale také si toužíte přijít na své vy sami? Nabízíme tipy na rodinné výlety, které zaručeně uspokojí obě strany.
Tekoucí vodopád ve skleníku s rostlinami

Lešná - zoologická zahrada se zámkem

Děti milují zvířata. Chcete-li jim ale dopřát více než jen prohlídku rozmanité fauny a flóry, zajeďte si do zoologické zahrady Lešná, nacházející se nedaleko Zlína. Lešná je více než ZOO. Součástí areálu je totiž překrásný zámek a zámecký park. ZOO Lešná je rozdělena na několik částí podle místa původu jednotlivých zvířat. Prostředí napodobuje jejich skutečnou domovinu, takže se chvíli cítíte jako v Africe, chvíli jako v Austrálii nebo Asii. V některých pavilonech kolem vás volně pobíhají zvířata, což jen podtrhuje nevšední zážitek. Zvláště oblíbená je tropická hala Yucatan připomínající prales. Pravidelně se zde koná komentované krmení mravenečníků, tučňáků, klokanů, lachtanů, slonů, velbloudů a mnoha dalších zvířat. Za malý poplatek můžete dokonce některá zvířata nakrmit sami.

Liberec – ZOO, Ještěd a aquapark

Vydat se do Liberce na jeden den se rozhodně nevyplatí. Chcete-li vidět z místních klenot alespoň to hlavní, rozhodně si zařiďte nocleh. Jeden den můžete věnovat poznávání – například nasednout na lanovku a nechat se svést až na samý vrchol hory Ještěd a poté zajet do místní zoologické zahrady shlédnout vzácné bílé tygry, které v žádné jiné české ZOO nespatříte. Druhý den můžete věnovat relaxaci v Libereckém aquaparku, postaveném ve stylu antických lázní. Díky vířivkám, saunám, tobogánům a dalším vodním atrakcím si přijdete na své vy i vaše děti.

Dobrodružství na bobové dráze

V České republice je spousta bobových dráh. Jste-li z Moravy, vyzkoušejte třeba Bobovou dráhu v Mostech u Jablunkova, kde se děti mohou vyřádit také na lanovém parku nebo trampolínách. V zimě se zde také lyžuje. Atraktivní je také bobová dráha v Tošovicích u Oder. Češi mohou využít bobovou dráhu v Praze, v Janově nad Nisou, Harrachově, Špindlerově Mlýně nebo nejdelší bobovku u nás - v Kutné Hoře.

Pohádkové hrady a zámky jsou pro rodinné výlety jako dělané

Hrady a zámky mají děti spojené s pohádkami a proto výlety do těchto míst rozvíjí jejich fantazii. Zvolte pro rodinný výlet tentokrát takový hrad nebo zámek, který dítě skutečně zná z pohádek. Pokud vyjedete například na Bouzov, dítě bude hledat, ze které věže v pohádce O princezně Jasněnce a létajícím ševci švec opravdu vzlétl a celý výlet tak pro něj bude mít hlubší smysl. Pohádkově překrásný je ale také Karlštejn (Noc na Karlštejně) nebo zámek Telč (Z pekla štěstí). Všechna tři místa jsou přímo dýchají pohádkovou atmosférou.

Čtěte víc

Bobová dráha vám zvedne adrenalin

ZOO – výlety pro rodiče s dětmi

Jizerské hory a cyklotrasy

ZOO a Safari Dvůr Králové

Aqapark Liberec

Hrad Karlštejn


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies