Tipy pro krásné vlasy

Krásných vlasů docílíte jen tehdy, budete-li o ně správným způsobem pečovat. Ovšem péče o vlasy nespočívá jen v mytí, ale také ve způsobu jejich úpravy či výživě. Vliv na kvalitu vlasů má také prostředí, ve kterém se pohybujete nebo váš jídelníček. Více o tom, jak docílit krásných vlasů, se dozvíte v dnešním článku.

Hřeben na vlasy

Základní péče o vlasy

O vlasy pečujte přípravky, které jsou určené pro jejich typ (suché, mastící se, barvené, poškozené, apod.) a intenzitu mytí. Vhodné jsou zejména přírodní přípravky, které vlasy tolik nezatěžují a neobsahují žádné chemické sloučeniny, jenž mohou vlasy poškodit. Nevhodné jsou přípravky, které obsahují šampón i kondicionér v jednom. Vlasy značně zatěžují, navíc se po jejich použití rychle mastí.

Víte, jak vybírat šampón? Více se dočtete v následujícím článku >

Vyhýbejte se častému fénování, kulmování a žehlení. Vysoké teploty vlasům škodí! Potřebujete-li je takovým způsobem upravit, používejte speciální přípravky, které vlasy chrání před následkem vysokých teplot (například ochranné mléko ve spreji s obsahem panthenolu).

Pravidla žehlení vlasů>

Nepodceňujte ani kartáčování vlasů. Pravidelně je čeště vhodným kartáčem (nejlépe s přírodními štětinami) a to tak, že jednotlivé tahy provádějte od temene hlavy směrem ke konečkům. Kartáč alespoň 2x do týdne omyjte pod proudem teplé vody.

Tipy pro krásné vlasy

  • Během chladného počasí vlasy omývejte vlažnou nebo studenou vodou – lépe je tak připravíte na nepříznivé počasí, které na ně za dveřmi domova čeká. Omýváním studenou vodou navíc vlasům dodáte lesk.
  • V zimě i v létě své vlasy chraňte používáním speciální vlasové kosmetiky.
  • Nenoste pokrývky hlavy a krku z elektrizujících materiálů.
  • S kvalitou vlasů úzce souvisí i skladba vašeho jídelníčku a pitný režim. Snažte se proto jíst zdravě a vyhýbat se příliš tučným, smaženým a soleným pokrmům. Denně vypijte alespoň 2 litry neperlivé vody nebo bylinkového čaje. Nepijte alkohol, nestresujte se a nekuřte!
  • Nechoďte spát s mokrými vlasy nebo s vlasy staženými v gumičce. Obojí jim škodí!
  • Konečky vlasů pravidelně zastřihávejte ostrými kadeřnickými nůžkami. Tupými nebo nekvalitními nůžkami docílíte akorát roztřepení konečků.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies