Tuňák - dobrota z plechovky

Pochutnat si na rybách znamená udělat něco pro své zdraví. Na pultech najdeme rozmanité druhy ryb a výrobky, které obsahují „zakonzervované” rybičky. V plechovkách je oblíbený tuňák. Jak si na plechovce tuňáku ještě více pochutnat?
Těstoviny na talíři

Tuňák – dobrota z plechovky – co obsahuje

Tuňák z nutričního hlediska představuje velice kvalitní maso. Obsahuje 20 až 25 procent proteinů, které jsou lehce stravitelné. Celkové množství tuku se pohybuje mezi 1 až 15 procent v závislosti na způsobu ochucení. Tato ryba obsahuje také vysokou koncentraci omega-3 mastných kyselin. Ty se podílí např. na snížení hladiny cholesterolu, krevního tlaku, redukují míru inzulínové rezistence. Rybí konzerva nemusí ale znamenat jen rychlou večeři v podobě sendviče či pomazánky na chleba. Chce to jen trochu fantazie a kulinářský zážitek máte na stole. Nechte se inspirovat recepty.

Tuňák – dobrota z plechovky – těstoviny s tuňákem

Co budete potřebovat na 4 porce

250 g těstovin, 160 g tuňáka v olivovém oleji, 40 g hrozinek naložených ve vodě, 30 g strouhanky, 1 stroužek česneku, 1 lžička nasekané petrželky, sůl a pepř

Postup

V dostatečném množství uvaříme těstoviny (Itálie na talíři je dobrou volbou). V pánvi na slitém oleji z tuňáka osmahneme nastrouhaný česnek a strouhanku. Pak do pánve nasypeme odkapané špagety spolu s tuňákem a rozinkami. Vše osolíme a důkladně promícháme. Na závěr posypeme čerstvou petržel.

Tuňák – dobrota z plechovky – tuňákové taštičky se špenátem

Co budete potřebovat na 4 porce

250 g mraženého listového těsta, 160 g tuňáka v olivovém oleji, 150 g mraženého špenátu, 25 g mouky, půl litru mléka, 20 g strouhaného parmazánu, 1 žloutek, muškátový oříšek, sůl, hrst mouky na vál

Postup

Uvaříme špenát, scedíme ho a propasírujeme ho na pyré. Mouku vmícháme do mléka a za stálého míchání přivedeme k varu. Mícháme tak dlouho, dokud nedostaneme krémovou kontistenci. Tuňáka scedíme, rozdělíme vidličkou na menší dílky a přidáme ho do mléčného krému se špenátovým pyré. Přidáme parmazán, muškátový oříšek, osolíme a vše dobře promícháme. Listové těsto rozválíme tak, aby bylo asi 0,5 cm silné. Vykrojíme 12 koleček o průmeru 10 cm. Na střed poklademe směs poklademe směs s tuňákem, přeložíme a slepíme okraje. Před pečením potřeme taštičky rozšlehaným žloutkem. Pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 200 °C.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies