Vyrobte si vlastní šampón

Vlasové kosmetiky nabízí trh nepřeberné množství, bohužel málokterý výrobek se může pochlubit absencí barviv a konzervantů, které pro naše zdraví nejsou zrovna to pravé ořechové. Chcete-li mít jistotu kvalitního šampónu, vyrobte si svůj vlastní!
Lahvička s olejíčkem

Jaký šampón se hodí pro vaše vlasy?

Tak jako si vybíráme šampóny podle typu našich vlasů, je třeba podle téhož volit i ingredience pro přípravu domácího šampónu. Zatímco suché vlasy vám poděkují za přídavek avokáda, černého bezu nebo citrónové trávy, mastným vlasům vyhovuje spíše kopřiva, hřebíček nebo pampeliška. Lupy nejlépe redukuje březová kůra, máta a kopřiva. Na normálně se mastící vlasy můžete použít prakticky jakoukoliv jinou bylinku.

 

Ingredience do domácího šampónu volte také podle barvy vlasů. Blondýnkám a světlovláskám jednoznačně prospívá heřmánek, tmavovláskám zase kopřiva. Obojí zvyšuje lesk barvy. Zrzky by měly sáhnout po měsíčku.

Jak se dělá bio šampón

Základem domácího šampónu je tekuté marseillské nebo nastrouhané olivové mýdlo. Ve 150 ml převařené vody necháme rozpustit dvě lžičky mýdla, přidáme dvě kapky esenciálního oleje nebo hrst sušených bylinek vybraných podle typu našich vlasů a necháme do druhého dne odstát. Ženy se suchými vlasy mohou ještě přidat lžičku mandlového oleje. V případě sušených bylinek necháme 15 minut louhovat a poté bylinky vyndáme. Přecedíme do čisté vymyté lahvičky a můžeme užívat.

Domácí vlasová kúra za babku

Doma si můžete připravit i regenerační vlasovou kúru pro suché či poškozené vlasy. Stačí smíchat med s troškou olivového oleje a několika kapkami citrónové šťávy nebo jablečného octu. Kúru nechejte na vlasech působit alespoň 15 minut. Regeneračně působí také směs vejce, žloutku a horké vody. Ihned opláchneme. Medová kúra je vhodná spíše pro mastné vlasy.

Související články

Bioprodukty a biopotraviny

Zdravá kosmetika versus bio kosmetika

Biosolárium – biosolária a co na to odborníci

Vlasová kosmetika dokáže vlasy i poškodit


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies