Biosolárium - biosolária a co na to odborníci

Biosolárium se vyznačuje příjemnou zelenou barvou. Zelená je barva pohody a vyvolává v člověku pocity blízkosti čerstvé a voňavé přírody, podobně jako modrá vyvolává pocit nekonečného moře a chladivé oblohy. Které solárium si vyberete je jen na vás.
Žena v klobouku a žlutých plavkách  držící sklenici nápoje

Pohled odborné konzultantky na biosolárium

Je vhodnější chodit na biosolarium, než na klasické solárium? Je účinek opalování v biosoláriu srovnatelný s klasickým soláriem?

Složení záření v biosoláriu se nejvíce podobá záření slunce, proto je považováno za nejšetrnější. V dnešní době dokonce za šetrnější než slunce, protože v soláriu jste pouze určitou dobu a záření je v něm řízené. Navštěvovat biosolárium je vhodnější spíše pro lidi s různými kožními potížemi nebo s poruchami pohybového aparátu (kvůli prohřátí), jelikož o opalování v tomto slova smyslu zde nehovoříme. Účinek opálení v biosoláriu a v klasickém soláriu srovnatelný není. V biosoláriu se sice časem také opálíte, ale mnohem méně a po velmi dlouhé době. Lucie Padalíková odborná konzultantka v oboru solárního opalování.

Biosolária naleznete například zde:

Solárium - Biosolárium Praha

Salón Jana

Nově otevřené relaxační centrum ve středu Prahy. Nabízí široké spektrum služeb vhodných pro všechny věkové skupiny.

Solárium - Biosolárium Ostrava

BIOSolární studio 5P

Moderní opalovací studio v centru Ostravy vybavené dvěmi vertikálními a dvěmi horizontálními výkonnými zelenými BIOSOLÁRII italské firmy SPORTARREDO. Studio je vybaveno klimatizací a postará se zde o Vás profesionální obsluha. Je zde možno přímo na místě zakoupit kvalitní kosmetiku.

Co je biosolárium

Biosolária (zelené solária) se od běžných solárií liší viditelným světlezeleně zářícím světlem a odlišnými parametry jednotlivých složek UV záření. Má o 25% vyšší výkon UV-A záření. Pozitivní účinky na lidský organizmus podobně jako u „modrých solárií“ jsou sledovány u:

  • atopického ekzému
  • lupénky
  • kožního akné

Zelené solária se těší oblibě zákazníků, kteří nemají možnost trávit čas na sluníčku, případně chtějí lépe kontrolovat množství opalovací kúry.

Zelené solárium - biosolárium

je přístroj určený ke kosmetickým účelům – k opalování pokožky. Opálení v biosolariu je rychlejší a trvalejší, se zesíleným účinkem UVA a filtrací UVB záření. Doba opalování je 6 - 12 minut. Biosolarium má i sedativní účinek na organismus a posiluje imunitní systém.

Indikace - biosolárium

posílení nespecifické obranyschopnosti, stavy po operacích , psoriasis, některá onemocnění kůže.

Kontraindikace - biosolárium

Nádorová onemocnění, stavy po radioterapii, fotodermatozy, těžká ateroskleroza, atrofická pokožka, herpes zoster, otevřené rány.

Léčebné lázně Mariánské Lázně, a. s.

Reference biosolárium

Vyzkoušejte regenerační "zelenou lázeň" na vlastní kůži a ihned poznáte přednosti biosolárií. Nabízí vám bezpečné a zdravé opálení spolu s regeneračním působením na váš organismus. Vyznačují se dokonalejším opalovacím účinkem s delší trvalostí opálení a velmi příznivým regeneračním působením na pokožku. Tato revoluční novinka na trhu solárií dále nabízí vyvážený poměr UVA a UVB záření, regeneraci díky "zelenému světlu" a certifikaci atestem ISO 9001, který zaručuje nejvyšší kvalitu výrobku.

Fitcentrum Petry Kadlecové

Opálení po celý rok evokuje pocit zdraví. Proč si ho nedopřát i v měsících, kdy sluníčko již příliš nehřeje a nemůžeme trávit dny na přírodních koupalištích? Solária opalují nejen dokonale, ale napomáhají s velkým úspěchem při nejrůznějších kožních problémech jako je lupénka a ekzémy. Dále zde dochází k posílení regeneračních a samoléčících schopností těla. Biosolárium má navíc zářivě nazelenalou barvu, která má celkově zklidňující a relaxační účinek. Výsledné opálení má zde i dlouhou trvanlivost a výsledky opalování jsou znát mnohem dříve než u běžných solárií. Působení tohoto záření u nejrůznějších zdravotních obtíží je důvodem, proč je o tento typ solária nebývalý zájem. Právě centra solárií jsou místem, kde lze získat opálení po celý rok a jsou určena všem věkovým kategoriím.

Biosolárium Kleo

Citlivě k Vaší pokožce - biosolárium

Biosolária mají na rozdíl od běžných solárií vyváženější poměr zastoupení jednotlivých složek ultrafialového spektra a tak se stávají ideální náhražkou slunečních paprsků v období, kdy se nám slunce nedostává. Na rozdíl od turbosolárií je u biosolárií posíleno záření v oblasti UV-A spektra a potlačeno agresivnější UV-B záření. Biosolária jsou tedy šetrnější k pokožce neopálené a výsledné opálení má podstatně delší trvanlivost jak opálení získané v turbosoláriích. Biosolária jsou vyráběna v provedení horizontálního a vertikálního solária. Je tedy zákazníkům dána možnost výběru mezi opalováním v leže či ve stoje. Jednotlivé barvy, které se vzájemně liší vlnovou délkou, vnímáme nejen prostřednictvím zraku ale elektromagnetické vlnění působí na organismus prostřednictvím smyslových receptorů pokožky. Biosolária svítí zářivě nazelenalou barvou. A je to právě barva zelená, která má celkově zklidňující a relaxační účinek na organismus. Díky tomu dochází při pobytu v biosoláriu k posílení regeneračních a samoléčících schopností organismu. Biosolária působí příznivě na posílení nespecifické imunity organismu a urychlují hojení kožních onemocnění. UV záření biosolárií zvyšuje tvorbu vitamínu D3 v pokožce a tak se stává nepostradatelným v prevenci proti odvápňování kostí (osteoporoze). Ověřený je také léčebný účinek biosolárií při lupence či atopickém ekzému. Prokazatelně příznivé působení biosolárií u nejrůznějších zdravotních obtíží je důvodem, proč je o tento typ solárií v zahraničí nebývalý zájem. Lze očekávat, že se také u nás stanou BIOSOLÁRIA nedílnou součástí regeneračních a rekondičních center. Stejně tak se jistě v krátké době setkáme vedle zavedených provozoven solárií i s provozovnami označenými nápisem BIOSOLÁRIUM.

MUDr. Miloš Vránek – článek pro dovozce solárií SPORTARREDO

Upozornění – Biosolária a předpona BIO

Předponou "BIO" jsou označovány výrobky, které jsou částečně nebo výhradně rostlinného nebo živočišného původu (např. bionafta, bioplyn apod.). Spojovat předponu "BIO" se solárii je zde nutno chápat pouze jako obchodní značku a nesmí se zaměňovat s obecnou představou např. jako u bio – potravin apod. Jedná se výhradně o umělé opalování!

Názor dermatologa k soláriím

Snaha poskytnout klientovi větší část záření v UVA složce záření je vlastní všem typům solárií. Tím, že v biosoláriích je část UV záření převedena do viditelné barevné části spektra, zcela zákonitě musí vést k tomu, že výkon trubic zde používaných musí být vyšší než u běžných solárií, protože jinak by se čas expozice neúnosně prodlužoval a omezoval by tak z nejrůznějších zdravotních i ekonomických důvodů provoz tohoto typu zařízení. Technické záležitosti raději přenechám technikům...K možnosti léčebného využití UV záření se dermatologové celého světa v posledním období přiklánějí spíše k léčbě úzkopásmovým UVB zářením - tzv. SUP - selektivní ultrafialové fototerapii. Biologický (i léčebný) efekt tohoto záření je nejvýraznější a námi používané dávky jsou únosné stejně jako doba expozice. A to všechno za úzkostlivého monitoringu pacientů s vyhodnocováním jejich klinického stavu a pečlivou registrací aplikovaných dávek záření. Akční spektrum SUP je v oblasti UVB 311 - 313 nanometrů. Naopak se jeví postupný odklon od léčby kožních onemocnění tzv. PUVA léčbou , která využívá UVA záření v kombinaci s látkami , které zvyšují citlivost kůže na UV záření. To právě pro biologicky výrazné a nevratné změny v takto ozářené kůži. Z pohledu dermatologa tedy rozdíl mezi různými typy trubic v soláriích nevidím…

Část studie od prim. MUDr. Jindřich Rutta kožní oddělení vojenské nemocnice Brno

Opalování v BIOSOLÁRIU může být rizikové stejně jako u ostatních solárií používajících jiné barvy trubic. Platí zde naprosto shodná omezení, které je nutno dodržovat!

Obecné informace k biosoláriu

Zvýšení podílu UVA záření na úkor záření UVB má za důsledek to, že trubice méně opalují. Proto je opalování v biosoláriích považováno za šetrnější. K dosažení delšího opalovacího času mohou sloužit i „modré“ trubice s nižším procentem UVA/UVB záření (cca 0,7 - 1,4), které nabízí prakticky všichni výrobci trubic. Jediný účel barevného záření (zeleného, růžového, modrého či žlutého) je skvělé vylepšení vzhledu solária a příznivé ovlivňění pohody člověka. Obecně zelená je barva trávy a vyvolává v člověku pocity blízkosti čerstvé a voňavé přírody, podobně jako modrá vyvolává pocit nekonečného moře a chladivé oblohy.

Další zajímavé články

Solárium a jeho rizika

Prsa a péče o ně

Solárium a vše kolem něj

Fitness pro ženy

Spalování kalorií sportem

Metody odstranění chloupků

Alergie na slunce

Kůže - obal našeho těla

Plastická chirurgie a skrytá rizika

Laserová léčba akné

Bělení zubů

Lupénka

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies