Vyzkoušejte H.E.A.T a zhubnete

H.E.A.T je aerobní cvičení, při kterém spálíme nejen kalorie a vytvarujeme si ladné křivky, ale také zažijeme mnoho zábavy.

Žena cvičící na stroji

Představuje se nové aerobní cvičení H.E.A.T

H.E.A.T (High Energy Aerobic Training) je novinkou v oblasti fitness. Jedná se o aerobní cvičení s vysokým energetickým výdejem. Poprvé bylo představeno v roce 2002 na festivalu v italském Rimini. Jeho zakladateli jsou Max Grossi a Marika Moretti, uznávaní trenéři, kteří se ve světě fitness pohybují více než 20 let. V České republice byl tento cvičební program představen v roce 2007 - od té doby již funguje přes 40 center a je vyškoleno více než 300 instruktorů.

Aquaaerobik dopomůže ke štíhlé linii

Hubněte na kole

Začínáme s jógou - 2.díl

Začínáme s jógou - 1.díl

Princip programu H.E.A.T

Toto aerobní cvičení vychází z trekkingu, joggingu, walkingu a částečně i z power walkingu. Cvičí se na speciálním cvičebním stroji zvaném Maxerrunner®, který využívá pouze svalové energie. Na první pohled je podobný klasickému běžeckému pásu. Maxerrunner® má za úkol simulovat horské podmínky v prostředí fitness center.

Pás je schopen simulovat proměnlivost naklonění, jež představuje chůze a běh v horách stejně tak jako plynulé a postupné skloňování. Rychlost pohybu pásu je také čistě na našem uvážení. Je bezpečný a během cvičení neujíždí pod nohama (jak je tomu u běžných běžeckých pásů). Na přístroji jsou navíc umístěny drobné válečky, které během cvičení masírují chodidla.

Během 45 minutové lekce spálíme v průměru 500 až 700 kalorií.

Jak často cvičit?

Chcete-li dosáhnout co nejlepšího účinku, měli byste chodit na hodiny H.E.A.T alespoň 2 x týdně. Výraznějších výsledků dosáhnete v kombinaci s vyváženou stravou a dodržováním pitného režimu.

Oblečení pro cvičení H.E.A.T

Na cvičení si připravte pohodlné oblečení, nejlépe takové, které saje pot. Nezapomeňte si sebou přibalit láhev s vodou (nejlépe bez bublinek).

Pro koho je toto cvičení vhodné?

H.E.A.T program je vhodný pro lidi všech věkových kategorií bez rozdílu pohlaví nebo kondice. Je vhodné pro ty, kteří touží po štíhlé postavě, chtějí si udržet zdraví a dobrou kondici. Není vhodné pro těhotné ženy a osoby se zdravotním postižením.

Cvičit doma a nebo ve fitness centru?

Přístroj si můžeme zakoupit a cvičit na něm doma. Vhodnější ovšem je, pokud budeme pravidelně navštěvovat lekce H.E.A.T ve fitness centru. Zkušený trenér či trenérka nám poradí, jak správně cvičit. Cvičení ve skupině s dobrým instruktorem je navíc motivující, donutí nás k vyšší výkonnosti a nedopustí, abychom se šetřili.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies