Zajímavosti z Guinessovy knihy rekordů – 4. díl

Tentokrát se podíváme na nejzajímavější české rekordy zapsané v Guinessově knize rekordů. Jak je známo, češi jsou rekordmani zejména v pití piva, pojídání různých lahůdek a v siláckých sportech.
Svalnatá ruka muže držící činku

České rekordy? Pojídání knedlíků a pití piva

České rekordy se týkají zejména pojídání nějaké laskominy, pití piva nebo různých siláckých výkonů. Rekordmanem v pojídání kynutých knedlíků je šestapadesátiletý Miroslav Helebrant. Během 30 minut dokázal spořádat 30 borůvkových knedlíků. V Olomouci zase pokořil pan Vladislav Najman světový rekord v pojídání tvarůžků – jedno velké balení spolu se dvěmi krajíci chleba, s cibulí a půllitrem piva do sebe nasoukal za pouhou 1 minutu a 50 vteřin.

Nebyli by to Češi, aby se nepředháněli také v rychlosti pití piva. Půllitr do sebe doslova kopl pan Vašek Pelikán již za neuvěřitelné 2,3 vteřiny. Údajně jej nemusí ani polykat, prostě do sebe zlatavý mok „jen“ vlije.

Bathory drží několik „nej“

Bathory, film, o kterém se v poslední době hodně mluví, drží také několik svých prvenství. Málokdo ví, že renesanční šlechtična Alžběta Bathory (neboli Báthoryová) je v Guinessově knize rekordů zapsána za největší vražedkyní v dějinách lidstva. Bathory je zároveň nejdražším filmem v historii České republiky.

Silácké a sportovní rekordy

Česká republika vyniká nejen výbornými herci, ale také vynikajícími kaskadéry. Svědčí o tom nedávný rekord Davida Brykala. Ten byl tažen za automobilem rychlostí 270 km/h, a to pouze na svých botách. Ku podivu všem přihlížejícím nebyl nijak zraněn.

V Guinessově knize rekordů je zapsána také spousta siláků. Jedním z nich je také vicemistr Evropy v taekwon-doo - Vladimír Machota. Ten dokázal za 17 vteřin jednou rukou přerazit sto stavebních prefabrikátů navršených na 15cti sloupcích. Údajně nejsilnějším čechem je ale Jiří Katim – dokáže zvednout činku o váze 212,5 kg, což je jen o 5,5 kg méně než světový rekord.

Světovou jedničkou ve fotbalovém driblování je doktor Jan Skorkovský. Je jediným člověkem na světě, který uběhl maratón a přitom si kopal míčem, aniž by mu míč spadl.

Obraz z puzzle je také v Guinessově knize rekordů

Vůbec největší obraz v České republice z puzzlí složila paní Anna Počarovská. Puzzle se skládalo celkem z 18 tisíc dílků.

Více o rekordech z celého světa

Zajímavosti z Guinessovy knihy rekordů – 1. díl

Zajímavosti z Guinessovy knihy rekordů – 2. díl

Zajímavosti z Guinessovy knihy rekordů – 3. díl

Některé rekordy světa

Sexuální rekordy


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 1.4 Počet: 5 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies