Zajímavosti z Guinessovy knihy rekordů - 5.díl

Zajímavostí ze světa Guinessovy knihy rekordů je opravdu mnoho. Přečtěte si více o majitelce nejdelších nehtů na světě, nejdelší malbě světa nebo například o počtu dosažených rekordů ve světě koní.
Dlouhé nehty na rukou

Zajímavosti - lidé s nejdelšími nehty na světě

Pokud se dámy chcete dozvědět, jak dosáhnout dlouhých a zdravých nehtů, požádejte o radu Lee Redmondovou z amerického Salt Lake City. Ta se totiž od roku 1979 nestříhala. Nehty má stále delší a delší. Dnes její nejdelší nehet měří 80 centimetrů, celková délka všech jejich drápků činí 6,29 metrů.

 

Důvod ponechání si dlouhých nehtů, byl původně s časových důvodů, Lee neměla zkrátka čas na jejich neustálé stříhání. Dnes se růstu nehtů podřídil i jídelníček, který je bohatý na bílkoviny. Mezi další péči o nehty patří namáčení do olivového oleje. S nehty se dokonce dokáže postarat o sebe i svého nemocného muže. Problémy nastávají při řízení auta, oblékání těsného kabátku, nebo při otevírání dveří za kliku.

Svět koní - zajímavé rekordy

Nejdelší malba s vyobrazením bezpočtu koní

Jednoho krásného dne si umělec Danny Fongem řekl, že vytvoří něco velkolepého. Vytvoření jeho díla trvalo dlouho, ale vznik nejdelší malby světa byl zde. První odhalení malůvky měřící 2011,68 metrů, bylo v Kanadském Torontu.

 

Na plátně umělec promítl 1500 koní v různých polohách a zbarvení. Vše podtrhl prostřídáním všech ročních období. Siluety koní se nám tak jeví v téměř všech známých podobách a zbarvení, které existují. Malba dostala název "Tisíc koní" a byla zařazena do Guinessovy knihy rekordů.

Nejvyšší kůň na světě

Černý valach jménem Goliath měřil 3,89 metrů. Jeho výška mu přinesla spíše obtíže. Kvůli svému velkému vzrůstu musel totiž s prací začít o mnoho dřív, než jeho vrstevníci. Později se to projevilo na jeho zdraví.

Nejmenší kůň na světě

Malá kobylka nesoucí název Black Beauty měřila po narození 30,5 centimetrů a vážila pouhých 4,5 kilogramů. Musela být odebrána od své matky, která se o ni kvůli velmi malému vzrůstu nemohla postarat. Ve svých pěti letech měřila v kohoutku 47 centimetrů. Dnes si žije spokojeně na farmě zabývající se chovem malých koní.

Více o rekordech z celého světa

Zajímavosti z Guinessovy knihy rekordů – 1. díl

Zajímavosti z Guinessovy knihy rekordů – 2. díl

Zajímavosti z Guinessovy knihy rekordů – 3. díl

Zajímavosti z Guinessovy knihy rekordů – 4. díl

Některé rekordy světa

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies