Zaměřeno na obočí

Obočí má schopnost podtrhnout krásu očí i celého obličeje. Velmi důležitá je proto nejen délka a tvar obočí, ale také jeho barva.

Namalované oko ženy s květinou u obličeje

Na tvaru obočí záleží!

Obočí má schopnost podtrhnout krásu nejen našich očí, ale také celého obličeje. Velmi důležitá je proto délka obočí i místo jeho zakončení - a to jak u kořene nosu, tak i u vnějšího okraje obočí. Pokud chcete, aby vaše obočí vypadalo co nejlépe, držte se následujících pravidel:

  • Vnitřní okraj by měl ležet na myšlené přímce spojující vnitřní okraj obočí, vnitřní koutek oka a okraj nosního křídla.
  • Vnější okraj by měl ležet na přímce spojující vnější okraj obočí, vnější koutek oka a okraj nosního křídla.

Barva obočí je stejně důležitá, jako jeho tvar

Pokud si barvíme vlasy, přizpůsobíme jim i barvu svého obočí (rozdíl mezi barvou vlasů a barvou obočí, by měl být maximálně dva odstíny). Čím jsou vlasy světlejší, tím světlejší by mělo být také obočí. Pro dobarvení obočí volíme spíše hnědou tužku, černé raději vyhneme.

Úprava obočí pomocí pinzety

K úpravě obočí stačí pinzeta pro vytrhávání chloupků, kartáček pro úpravu a bezbarvá řasenka, kterou obočí usměrníme. Při prvním vytrhávání obočí ucítíme intenzivnější bolest, která se však pravidelností zmírní. Bolest lze zmírnit vytrháváním po koupeli - kůže je uvolněná, prohřátá a ochotna se chloupků vzdát. Začátek obočí poznáme tak, že tužku přiložíme k okraji nosu a směrujeme ji přes vnitřní koutek oka k čelu.

Obočí vytrháváme vždy zespodu, nejlépe prudším pohybem - nikdy jej nevytrháváme v protisměru růstu (chloupky by mohly začít zarůstat)! Nikdy také nevytrháváme obočí na horním okraji - pokud roste horní okraj do špičky, tuto špičku pouze protrháme, nesmíme jej úplně odstranit. Docílili bychom tím snížení nadočnicového oblouku a opticky by obočí pokleslo. Tvar obočí by měl být hrubší nad vnitřním koutkem oka a postupně by se měl zužovat směrem ven doztracena tak, aby zvýrazňoval nadočnicový oblouk.

Pro dosažení toho nejlepšího tvaru vyčešeme chloupky kartáčkem směrem nahoru a vytrháme chloupky, které jsou mimo linii. Nakonec upravíme do požadovaného tvaru pomocí bezbarvé řasenky.

Další tipy pro dokonalé obočí

Odlišné délky obočí

Korekce obočí lze docílit vytrháváním a nebo líčením. Ke korekci obočí pomocí líčení doporučujeme použít světlý make-up u kořene nosu a hodně světlé oční stíny u vnitřních koutků očí.

Zvýraznění obočí nalíčením očních víček

Je-li naše obočí málo výrazné, používáme těsně pod obočím světlé odstíny. Tím dosáhneme kontrastu a obočí tak mnohem lépe vynikne a nemusíme jej příliš často přikreslovat. Každý zásah do barvy obočí bývá vidět a často působí velmi tvrdým dojmem.

Domácí barvení řas a obočí

Obočí podle tvaru obličeje, úprava obočí

Kosmetické novinky, které musíte mít

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies