Zapomenutý ostrov Réunion

Ostrov Réunion je neobyčejný zejména pro svůj vulkanický původ. Na dodnes aktivní vulkanický vrchol Piton de La Fournaise se přijíždějí dívat lidé z celého světa. Na ostrově tak můžete z bezpečné vzdálenosti pozorovat sopečnou činnost.
Pláž na ostrově Réunion

Základní informace

Ostrov leží v Indickém oceánu, v blízkosti ostrovů Seychely a Mauritius. Náleží Francii, mluví se zde však nejen francouzsky, ale i kreolsky. Hlavním městem je Saint-Denis. Na ploše cca 2510 km2 bydlí přibližně 700 000 obyvatel. Platí se eurem. Časový rozdíl v zimě činí + 3 hodiny, v létě + 2 hodiny.

Historie ve zkratce

Ostrov kdysi prosperoval díky obchodování s cukrovou třtinou, dnes vydělává na produkci vanilky. Od roku 1643 se ostrov jmenoval Bourbon, v 19. století získal díky francouzským legionářům nové jméno.

Turistické atraktivity aneb aktivní dovolená na Réunionu

Ostrov je rozdělen na dvě části – jedna je zpustlá, zalitá ztuhlou lávou, druhá část se pyšní bujnou vegetací a překrásnými plážemi s černým i bílým pískem. Členitý povrch ostrova nabádá k prozkoumání. Réunion je perfektní volbou pro všechny, kteří se nechtějí válet, ale naopak si užívat dovolenou aktivně. Na ostrově můžete provozovat horské túry, jízdu na horských kolech, potápět se v korálových útesech, vyzkoušet paragliding, golf nebo nejrůznější vodní sporty. Úchvatné jsou místní kaňony a vodopády.

 

Mezi vyhledávané turistické skvosty patří také botanické zahrady, např. Jardin de Cendrillon s vzácnými druhy vegetace nebo Spice ang Fragarance Garden – 200 let starý botanický park s kořením a ovocnými stromy, dále muzea Leon Dierx Museum a De Villele Museum (s ukázkami kreolské architektury).

Počasí na Réunionu

Na Réunionu je teplo po celý rok. Od května do října je sezóna sušší a studenější, od ledna do února nejvíce prší. Slunce zde přesto svítí každý den a teploty se pohybují okolo 22 – 28 stupňů. Ve vyšší nadmořské výšce je pochopitelně chladněji.

Jak se dostanete na ostrov

Nejsnadněji se na ostrov dostanete letecky z Francie. K pobytu nepotřebujete vízum, ale jen cestovní pas s platností minimálně 6 měsíců od skončení vašeho pobytu zde.

Více z rubriky Dovolená a cestování

Letní dovolená - Baleáry

Aktivní dovolená - jak na to?

Jak strávíte vaši letošní dovolenou?

Léto 2008 - dovolená v přírodě

Objevte krásy slovenského ráje


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies