Zdravý jídelníček v průběhu těhotenství

V průběhu těhotenství by žena měla svému tělu poskytnout to, co si doopravdy žádá. Snažte se jíst dostatečně zdravě, protože tím, co sníte, dodáváte živiny i vašemu nenarozenému dítěti.
Břicho omotané metrem

Těhotenství – zdravý jídelníček

Těhotná žena jí za dva, a není se také čemu divit. Vaše nenarozené dítě potřebuje dostatek živin a prospěšných látek, díky kterým bude po narození zdravé.

Jezte ovoce a zeleninu

Ovoce a zelenina jsou pro vás v období těhotenství velmi důležité. Obsahují dostatek vitamínů, které jsou prospěšné pro vás oba. Pokuste se během dne sníst alespoň jeden kus ovoce, vhodná jsou především jablka a pomeranče. Pokud zkombinujete jeden kus ovoce s jedním kusem zeleniny, jste na dobré cestě.

Těhotenství – potřebujete bílkoviny

Strava v průběhu těhotenství se neobejde bez dostatečného množství bílkovin. Vaše dítě je nezbytně potřebuje proto, aby u něj probíhal zdravý vývoj vnitřních orgánů a také kosterních svalů. Bílkoviny jsou obsaženy především v jogurtech nebo mase. Pokuste se vyvarovat potravinám, které mají nezdravý počet přidaných emulgátorů.

V těhotenství je potřebný vápník

Vápník potřebujete proto, aby se vašemu dítěti správně vyvíjela kostra. Vápník naleznete také v jogurtech, popřípadě v tvarohu, čímž dodáte i bílkoviny zmíněné v předchozím bodu.

Jsou v těhotenství vhodné tuky?

Ano. Odpověď je jednoduchá. Pokuste se však přijímat ty „zdravé“ tuky, které jsou obsaženy například v másle nebo margarínu.

Dostatek železa v těhotenství

Železo naleznete v ovoci a zelenině, ale také v obilninách a mase. Obilniny také nevyškrtávejte ze svého jídelníčku, jsou pro vás oba rovněž velmi důležitou složkou potravy.

Předškoláci - co by měli umět?

Alergie na mléko

Kojenecké plavání

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies