Ženská obřízka

Ženská obřízka je rituálem především v zemích Afriky. A důvod tohoto extrémně bolestivého ořezání ženských genitálií? Snížit ženám sexuální touhu a zaručit tak jejich věrnost.
indická dívka

Ženská obřízka

Ženská obřízka je chirurgické odstranění klitorisu a části stydkých pysků. Tento zákrok se dívkám provádí jen proto, aby se snížila jejich sexuální touha, čímž se zaručí věrnost a do manželství tak vstoupí čisté a neposkvrněné. Nehledě na to, jak primitivními nástroji se ženská obřízka provádí (rezavá žiletka, kus skla či špinavý nůž). Rána se vydenzifikuje kravskou močí, zašije a nechá se malý otvor na odvod menstruační krve.


Ženská obřízka je pro dívky velmi bolestivá, způsobuje dlouhodobé krvácení a v důsledku infekcí končí mnohdy smrtí.


Jakmile se ženy vdají, je jim zašitý otvor opět bolestivě rozšířen.


Pří porodu se sešité pysky rozstříhají, ale po porodu (u některých národů)se zase zašijí, jelikož při sexu poskytují mužům iluzi milování s pannou.

Ženská obřízka - počet obětí

Ženská obřízka se provádí od týdne věku přibližně do 14 let. Počet obětí tohoto drastického zákroku je již 130 milionů dívek a i v dnešní době jich stále přibývá. Nejvíce ženských obřízek je provedeno v Egyptě a Etiopii. Denně tento zákrok podstoupí až 6000 dívek.

Ženská obřízka - státy Evropy

I když některé země Afriky ženskou obřízku zakázaly, stále tato tradice přetrvává v nejméně 28 afrických zemích. Dokonce se ukázalo, že se ženská obřízka provádí i v přistěhovaleckých komunitách v evropských státech.

Ženská obřízka – 3 způsoby

Sunna cirkumcize

Tento způsob ženské obřízky je podle arabské tradice. Jedná se o odstranění špičky klitorisu a někdy se tam dívce vyryje křížek nebo jiný symbolický znak.

Klitoridektomie

Tato ženská obřízka úplně odejme klitoris, v některých případech i malé stydké pysky. Velké pysky a poševní vchod zůstanou nedotčeny.

Faraónská obřízka

Faraónská obřízka je tou nejhorší ženskou obřízkou. Dívkám se odstraní klitoris a malé i velké stydké pysky. Při tomto zákroku dochází k silnému krvácení a operatérka často mívá problémy ho zastavit. Ránu rychle sešije nebo sešpendlí za použití trnů.

Ženská obřízka versus mužská obřízka

Zatímco obřízka u mužů (více se dozvíte zde...) je propracovaná a nevede ke zmrzačení, u žen tomu je jinak. Řezy se liší zákrok od zákroku, podle toho, jak je ″obřezávačka″ šikovná.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies