Zničené vlasy - jak na ně?

Vypadají vaše vlasy jako sláma? Jsou suché a bez lesku? Máme pro vás návod, jak vaše vlasy dokonale zregenerovat a udělat je zase krásnými. Samozřejmostí je dobrý kondicionér, vlasová maska a sušení zásadně studeným vzduchem.
Plačící žena na posteli

Poničené konečky vlasů rychle ostříhat

Pokud jsou vaše vlasy v katastrofálním stavu a úplně zničené, bude tím nejlepším a nejjednodušším řešením, zajít ke kadeřníkovi a nechat si ostříhat poničené konečky. Ty prostě už nedokážete zregenerovat a vašim vlasům to jen pomůže. Ovšem pro začátek raději neexperimentujte s prostříháváním a jen si vlasy nechte zarovnat.

Pořiďte si kondicionér na vlasy

Pro některé z vás to je možná samozřejmostí, ale pokud ne, určitě si pořiďte kvalitní kondicionér na vlasy, který můžete použít po každém umytí. Vlasy alespoň trošku vystřízliví a navíc se vám budou lépe rozčesávat. Pokud však po něm máte zplihlý účes, kupte si kondicionér pro objem vlasů.

Vlasová maska či sérum?

Dále byste měli do péče o vaše vlasy zařadit vlasovou masku. Používejte ji jednou až dvakrát týdně. Na výběr máte buďto vlasová séra na olejové bázi či klasické krémové masky, které se nanášejí před nebo po umytí. Potom ještě existují nesmyvatelná séra nebo taková, která se po určité době smyjí.

Pár rad na závěr pro krásné vlasy

Aby vaše vlasy nebyly příliš vysušené, nepoužívejte fén, ale nechte je přirozeně proschnout. Jestliže je jeho použití nutné, tak pouze se studeným vzduchem.


Vlasy si čeště dřevěným hřebenem, jelikož kovové kartáče vlasy často trhají.


Co se týče barvení a obarvování vlasů - na pár měsíců nechte vlasy od barvení odpočinout. V opačném případě si dobarvujte jen kořínky a barvu nenanášejte zcela zbytečně po celé délce.

Budete-li se řídit radami pro ozdravení vlasů, po pár týdnech zaznamenáte viditelné zlepšení.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies