5 rad, jak dobře odstartovat váš vztah

Není jednoduché ocitnout se tváří tvář někomu, kdo se nám líbí. Chceme udělat co nejlepší dojem, ale nervozita hraje svou roli. Jak tedy dát najevo, že o někoho stojíme? Jak vyjádřit své city? Co říci, a co naopak zamlčet?
Kreslené nohy dvou lidí

Ženskost a přirozenost

První dojem je důležitý. Ať chceme nebo ne, zaujme nás v prvních minutách spíš partnerův zevnějšek než jeho hluboká inteligence. Vaším cílem je tedy zvýraznit všechny vaše přednosti a zároveň zůstat sama sebou. K tomu není třeba obíhat obchody a utratit měsíční plat, bohatě vystačíte s tím, co už máte ve skříních. Je také zbytečné obvolávat kamarádky a ptát se jich na radu – důvěřujte svému instinktu.

Rada č. 1: Jaké oblečení na sebe?

Vyberte prověřené oblečení, které ráda nosíte a které vám sluší. Musíte se cítit dobře a pohodlně. Vybírejte oblečení tak, aby nebylo příliš provokativní, ale přesto působilo sexy. I když se o módu nezajímáte, zkuste se překonat a zvolte alespoň zajímavé doplňky, např. bižuterii nebo šátek, aniž byste potlačila svou osobnost. Váš celkový vzhled podtrhne perfektní depilace, upravené nehty a vlasy, jemný make-up a pár kapek diskrétního parfému.

Rada č.2: Upřímnost už od začátku

Nesnažte se tvářit, že vaší nejoblíbenější zábavou jsou návštěvy muzeí, pokud váš protějšek vystudoval dějiny umění, nebo že jste sportovkyní tělem i duší, když vám řekne, že se právě vrátil z horské túry.

 

Chceme-li se s někým seznámit, zvláště pak s osobou, která se nám líbí, máme tendenci jí dokazovat, že máme společné zájmy. Tady ale riskujeme, že nás partner bude smrtelně nutit tématy, která nás nezajímají, a navíc dřív nebo později naše přetvařování prohlédne.

 

Buďte už od počátku co nejupřímnější. Jestli nemáte stejné zájmy, nevadí, nabízí se možnost vzájemného obohacení o nové zkušeností; navíc je to vhodná záminka, jak spolu strávit více času, abyste jeden druhého skutečně poznali. Když má váš partner koníčka, o kterém nevíte zhola nic, ukažte svůj zájem, klaďte mu otázky.

 

Neváhejte mluvit o tom, co zajímá vás, i když si myslíte, že je to v protikladu s jeho zájmy. Jednak ho můžete ohromit v oblasti, o které nemá ani tušení a jednat je to příležitost zjistit, nakolik vážně se o vás skutečně zajímá.

Rada č. 3: Na komplexy zapomeňte!

Stop komplexům, buďte pozitivní! Nenajde se snad žena, která by neměla nějaký komplex. Ale většinou je vidí jen ona sama nebo je přehnaně zveličuje. Především na ně neupozorňujte. Žádné poznámky typu „nosím brýle, protože schovají můj velký nos“ nebo „to já si se svou postavou nemůžu dovolit“…

 

Nemluvte o svých chybách. Uvědomte si, že si jich ani /nebo téměř/ nevšiml a že ani on není bez chyby. Navíc každému se líbí něco jiného, takže některé vaše „nedostatky“ může považovat za přednost. Buďte usměvavá, pozitivní.

Rada č. 4: Naslouchejte druhému a snažte se, aby se rozpovídal

Nezatěžujte ho vašimi osobními problémy – hledáte partnera, ne psychologa. Na začátku vztahu se poznáváme. K tomu je nutný oboustranný zájem o vzájemná výměna názorů, ale zároveň se nepouštíme do příliš ožehavých témat.

 

Klaďte otázky, vracejte se k tomu, co řekl. Cílem je, abyste se o něm dověděla co nejvíce a zároveň dala najevo zájem o to, co říká. Jestliže o sobě víte, že moc mluvíte, zvlášť když jste nervózní, snažte se svoji upovídanost brzdit a dát prostor i svému protějšku.

 

Pokud jste naopak spíše rezervovaná, přinuťte se přesto projevit zájem a rozpovídat se o sobě. Mluvte o tom, co vás baví, o práci, o rodině, ale hlavně nezůstávejte pasivní. Pozor na určitá témata. Rozhodně nezačínejte konverzaci o bývalých partnerech – to platí jak pro vás, tak pro něj. Ani jeden z vás nechce mít dojem, že je srovnáván se svým předchůdcem/předchůdkyní a že je jen náhražkou za právě skončený vztah.

Rada č. 5: Vyjádřete své city

V začátcích vztahu máme spíše tendenci se chránit před případným zklamáním, takže své city projevujeme jen málo, nebo vůbec. To ale nahrává vzájemným nedorozuměním. Partner může získat dojem, že jste příliš komplikovaná nebo že o něj prostě nemáte zájem. Jestli tomu tak není, projevte své city.

 

Když se na vás muž snaží zapůsobit, netvařte se, že jste si ničeho nevšimla. Buďte pozorná k jeho gestům a pohledům – jestli má chuť se vás dotýkat, upřeně vás pozoruje… To signalizuje jeho zájem a je na vás, abyste reagovala. Nezapomínejte, že muži nejsou příliš nadaní, pokud jde o dešifrování ženského chování.

 

Jestli jasně nedáte najevo, co cítíte, nedovtípí se. Když vám zavolá a navrhne víkend ve dvou, neříkejte, že se napřed musíte podívat do diáře, ale spontánně řekněte ano. Když tvrdí, že s vámi rád tráví čas, nebuďte ironická, ale dejte najevo své city.

Další zajímavé články z rubriky pro ženy a muže

Test - jaký je váš charakter?

Vztah na dálku

Sebeobrana - jak se ubránit před napadením?

Co muži nenášejí na ženách?

Hudební vkus odhalí vaši osobnost

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies