Angličtina rychle a levně

Utrácíte za jazykové rychlokurzy, ale když na vás promluví cizinec, leknete se a raději předstíráte, že anglicky neumíte? Pak je třeba přejít na soukromé hodiny, které vás přinutí k pravidelnosti a jsou mnohem účinnější.
Vlajka Velké Británie

Učte se denně

Učte se raději patnáct minut denně než hodinu týdně. Většinu z toho, co se naučíte, totiž do dvou dnů zapomenete. Pokud jsou intervaly mezi učením dlouhé, musíte si znovu zopakovat to, co už jste probírali.

Učte se kdekoliv

Noste si sebou papírek s novými frázemi či slovíčky a vytáhněte je ve chvíli, kdy se nudíte, například v čekárně u lékaře nebo na zastávce autobusu.

Nebiflujte se všechna slovíčka

Pokud vycítíte, že některé slovíčka ke konverzaci rozhodně nebudete potřebovat (hlína, hrábě), jednoduše se je neučte a věnujte úsilí mnohem důležitějším slovíčkům.

Představujte si

Všechno, co během dne děláte, zkuste v duchu komentovat v angličtině. U lékaře si představte, že mu musíte své potíže vylíčit v cizím jazyce. Totéž zkoušejte v obchodě, v práci či doma.

Zapojte přátele

Pokud máte kamaráda nebo přítele, který mluví anglicky, poproste ho o konverzaci. Mnohem důležitější než jednotlivá slovíčka a fráze je umění spontánní komunikace.

Čtěte časopisy

Kupte si anglický časopis. Při překladu jednotlivých vět přijdete logickou úvahou na význam některých neznámých slovíček.

Pusťte si televizi

Začněte přepínat zábavné programy na cizí stanici. Vůbec nevadí, že nebudete všemu rozumět, stačí, že si poslechem zdokonalíte výslovnost.

Všechny uvedené rady můžete samozřejmě využít i při studiu němčiny, francouzštiny nebo jiných cizích jazyků.

Bez cizího jazyku budete na dovolené ztraceni!

Djerba - ostrov zlatých pláží
Jamajka - ostrov pramenů
Cestovní kanceláře
Madagaskar - nejpodivuhodnější ostrov planety
Dovolená léto 2006 - Dominikánská republika
Libanon - exotika i dobrodružství
Japonsko
Sedm divů světa
Korsika - ostrov splněných snů
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies