Bojujeme s vráskami kolem úst

Pro většinu z nás je důležité mít pleť krásnou. Udělá nám radost, když naše pleť vypadá svěže, ovšem jen do té doby, než se objeví první vrásky. Vrásky žádná žena nepřivítá s otevřenou náručí. Jak se zbavit vrásek kolem úst?

Žena s opřenou hlavou o ruce

Proč vrásky kolem úst trápí více ženy, než muže?

Téměř každou ženu v pokročilejším věku trápí hluboké vrásky kolem úst, u mužů vidíme tyto vrásky ve stejném věku jen velmi zřídka. Čím je to způsobeno? Proč právě ženy trápí tyto vrásky? Proč muži jsou těchto vrásek ušetřeni? Viníkem je rozdílné složení tkání kolem rtů.

Muži mají tuto oblast plnější zmnoženými mazovými žlázami a cévami - vyšší počet potních a mazových žláz způsobuje větší plnost a pevnost pokožky v oblasti kolem mužských rtů. Navíc muži mají oblast kolem rtů také protkány vyšším počtem krevních cév, které poskytují lepší výživu pleti. U žen jsou navíc svalová vlákna blíže připojena k střední vrstvě kůže, což má za následek vtahování a vznik typických hlubokých rýh.

Účinná pomoc v boji proti vráskám

Efektivními prostředky proti nežádoucím vráskám kolem úst jsou krémy se syntetickými látkami. Výsledný efekt používání takových krémů se dá přirovnat k účinkům botoxu. Látky sice neochromují obličejové svaly jako botox, ale snižují napětí v kůži a tím vrásky vyhlazují.

Dáváte-li přednost přírodě, využijte v boji proti vráskám produkty s obsahem hořčíku a manganu. Tyto stopové prvky dokáží zbavit pleť napětí i vrásek.

Pomoci může i přírodní peeling

Smíchejte tři polévkové lžíce olivového oleje se třemi polévkovými lžícemi hrubozrnné mořské soli. Na obličej postupně nanášejte směs v množství podle potřeby a krouživými pohyby masírujte pleť. Vynechejte partie kolem očí, ale nezapomeňte na krk a dekolt. Po 5 minutách jemné masáže směs umyjte teplou vodou a pleť pořádně osušte froté ručníkem. Peeling si dopřejte alespoň dvakrát týdně.

Vyzkoušejte olivovo-citrónovou masku proti vráskám

Smíchejte dvě až tři polévkové lžíce olivového oleje s citrónovou šťávou (z poloviny citrónu) tak, aby vznikla konzistentní hmota. Vzniklou směs naneste na obličej, krk a dekolt a nechte působit 15 až 20 minut. Vyhněte se okolí očí. Po uplynutí doby působení masku opatrně smyjte a obličej osušte froté ručníkem. Nakonec na pokožku naneste hydratační pleťový krém. Masku si dopřejte alespoň jednou týdně.

Oddalte vznik vrásek

Vrásky kolem očí - zbavte se jich!

Estetická chirurgie - napraví to, na co příroda zapomněla

Jak zamaskovat stopy stáří?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.8 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies