Cestování bez rizika

Ať už cestujete kamkoliv, vždy je třeba myslet na zadní kolečka. Zvláště při cestách do zahraničí je rozumné sjednat si pojištění. Poradíme vám, které vybírat – a to nejen podle účelu cesty.

Ruce položené na mapě

Na cestách nikdy nemůžete vědět, co se vám může stát. I když jste Bůh ví jak opatrní, jak se říká, neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Samozřejmě vás nechceme strašit, je ale třeba být zodpovědný. Sjednejte si proto alespoň základní, cestovní pojištění.

Co zahrnuje cestovní pojištění

Základní cestovní pojištění slouží k úhradě výdajů za lékařské ošetření, za léky, léčbu, hospitalizaci, převozy a podobně. Jeho součástí bývá i úhrada výloh na převoz ostatků v případě úmrtí pojištěnce.

Kam cestujete?

Existuje spousta druhů cestovního pojištění. Dělí se mimo jiné také podle země, kam cestujete – jedná-li se o destinaci, kam lidé jezdí často na dovolenou, patrně bude pojištění cenově nižší. Za exotické země si ale připlatíte. Pokud cestujete do země Evropské unie, nemusíte si pojištění zřizovat vůbec a budete mít nárok na poskytnutí lékařské pomoci automaticky. Bohužel jsou ale v těchto zemích zdravotní služby placené, takže platit nakonec budete tak i tak.

Kdy si sjednat cestovní pojištění?

Kdykoliv cestujete do zahraničí na déle než tři dny. Pokud cestujete za sportem, zjistěte si, zda váš typ pojištění zahrnuje i úrazy při rizikovějších typech sportu jako je lyžování, snowboarding, seskok padákem, bungee jumping, raftin, potápění, horolezectví apod. Jestliže ne, doporučujeme sjednat si ještě připojištění pro sport, jinak vám případné výdaje nemusí být uznány.

Jaké cestovní pojištění zvolit?

Nezbytným minimem je vždy pojištění léčebných výloh, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění zavazadel a úrazové pojištění. Tento „balíček“ vám doporučí většina pojišťoven. Pokud vás čeká opravdu dlouhé cestování, nebo dokonce s několika přestupy, hodí se také pojištění zavazadel. Výhodné je i pojištění zpoždění letu, pojištění zpoždění zavazadel nebo pojištění nevyužité dovolené (např. z důvodu hospitalizace).

Více k tématu

Cestovní pojištění - online

Lékárnička na dovolenou

Cestování letadlem - rady a tipy

Základní fakta o cestovním pojištění

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies