Cestovní pojištění

Je čas dovolených, což znamená kromě volby místa zájezdu aj. také výběr vhodného cestovního pojištění. U krátkých cest do zemí Evropské unie není nutné pojištění zřizovat, v opačném případě byste nad nevyřízením pojištění neměli ani uvažovat.
Muž jdoucí s holemi do kopce mezi skalami

Cestovní pojištění – pojištění v zemích EU

U krátkodobých cest do zemí Evropské unie není cestovní pojištění povinné ani nutné zřizovat, jelikož nárok na poskytnutí lékařské pomoci máte v rámci celé Evropské unie. Základním dokladem při cestování po Evropě je Evropský průkaz zdravotního pojištění, který Vám vystaví Vaše zdravotní pojišťovna.

Cestovní pojištění – k čemu slouží

Účelem cestovního pojištění je úhrada léčebných výdajů v případě, kdybyste v zahraničí onemocněli či utrpěli úraz. Z cestovního pojištění Vám pojišťovna uhradí náklady za ošetření, výdaje na léky, léčbu, hospitalizaci, převozy apod. Dnes už bývá součástí pojištění do zahraničí i převoz tělesných ostatků v případě úmrtí pojištěnce.

Cestovní pojištění – limity plnění

Každá pojišťovna má určeny maximální limity pojistného plnění, což znamená, že jestliže Vaše náklady na léčbu přesáhnou limit cestovního pojištění, musíte částku uhradit. U většiny pojišťoven si můžete vybrat z několika limitů plnění, ale pravidlem je, že čím větší limit plnění, tím je pojistné dražší.

Cestovní pojištění – sazby pojištění

Velká většina pojišťoven má sazby pojištění rozdělené podle zemí, kam lidé cestují. V té levnější skupině jsou země Evropy a země, kde lidé často jezdí na dovolenou (Tunisko, Turecko, Rusko aj.). Do druhé skupiny zemí patří zbytek světa, ze kterého mnohé pojišťovny vydělují USA. U cestovního pojištění se platí sazba za den.

Cestovní pojištění – doba pojištění

Cestovní pojištění si je možno zřídit na jakoukoliv dobu od jednoho dne do jednoho roku. Jestliže se chystáte do zahraničí na delší dobu a zaplatili jste si pojištění do zahraničí, je možné se na příslušnou dobu odhlásit u tuzemské pojišťovny a tím ušetřit za povinné zdravotní pojistné.


Nikdy nevíte co se Vás může na dovolené v zahraničí či zájezdu potkat. Cestovní pojištění Vám pomůže vyřešit neočekávané problémy a finanční obtíže.

Kam vyrazíte?

Cestování za Santa Clausem
Kouzelný řecký ostrov - Santorini
Balaton - báječná dovolená na léto 2006
Tahiti - jako v ráji
St. Martin - ostrov Karibiku
Dovolená v zahraničí - ať vyrážíte kamkoliv

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies