Co děti řeší ve školách?

Zajímalo vás někdy, co dnešní děti řeší ve školách? Nejsou to už "jen" taková témata, jako například první lásky, taháky a nebo učitelé, jak tomu bylo za našich školních let... Pokud vás zajímá, co dále děti řeší, čtěte dále...
Dívky sedící otočené zády

Taháky pokročily, aneb uplatnění mobilních telefonů ve školách

Na Slovensku vynalézaví studenti vymysleli velmi chytrou fintu. Písemné zkoušky tu zvládají pomocí speciálně upraveného handsfree v mobilu. Na začátku zkoušky student vytočí číslo spolužáka, který je právě doma. Tomu nadiktuje šeptem otázky. Pak už jen zbývá rychle zjistit informace a nadiktovat odpovědi zpět.

 

Tajné hesla jako kašlání atd. znamenají například zpomalení nebo naopak zrychlení čtení… Některé slovenské školy proti těmto podvodníkům provádějí jediné opatření a sice zákaz nošení mobilních telefonů na zkoušky.

Zajímají vás hlavní témata vašich dětí o přestávkách?

Tak, jako tomu vždy bylo a snad i bude, jsou nejoblíbenějším časem dítěte ve škole přestávky. Probírají se zde sexuální témata, pomlouvají kamarádi a hlavně učitelé. Holky se samozřejmě baví o klucích a kluci o holkách, přičemž se vzájemně provokují…

 

Další oblíbená témata o přestávkách jsou sport, móda, účesy, hudební styly a samozřejmě také kultura, technika a rodiče. Před několika lety bylo ještě nemyslitelné, že by děti mohli vlastnit mobilní telefon. Ale doba se změnila a dnes vlastní mobilní telefon i děti v první třídě... Myslíte si, že je to správné? Podělte se s námi o váš názor! Diskusi naleznete pod článkem.

Co dětem na škole vadí a co by chtěly změnit?

Někdy děti chodí do školy velmi neradi, jsou ale situace, kdy se do školy vyloženě těší. Napomáhá k tomu dobrý kolektiv ve třídě, v tom nejnižším školním věku jej dotvářejí děti společně s kantorem. Je proto potřeba se svým dětem plně věnovat a také vyslyšet jejich přání či volání o pomoc (šikana se v základních školách velmi rychle rozšiřuje do alarmujících rozměrů!).

Výsledky výzkumů spokojenosti žáků ve školách

Podle dotazníků by děti chtěli být s učiteli více kamarádi, také jim vadí celodenní sezení v lavicích - žákům se nelíbí, když musí jen celou hodinu mlčet a poslouchat nezáživný text. Asi nejúsměvnějším zjištěným požadavkem dětí školou poviných bylo přání vídat své učitele v moderním oblečení, což je v některých případech jen těžko představitelné...

Další zajímavé články z rubriky Rodina a děti:

Je na vás vaše dítě příliš fixované?

Jak připravit dítě na školu v přírodě?

X Mateřská a rodičovská dovolená v roce 2008 a 2009

Děti versus jesličky, školka a škola

Začlenění dítěte do kolektivu

Strategické hry rozvíjí dětskou kreativitu

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies