Co ukrývá podmořský svět?

Dvě třetiny zemského povrchu tvoří moře a oceány. Přestože máme vyspělé technologie, z této nepředstavitelně obrovské plochy jsme zatím prozkoumali jen velmi malou část. V podmořských hlubinách se přitom mohou nacházet celé civilizace i důkazy, které by mohly přepsat dějiny.

Tajemství ukryté v moři

Moře a oceány skrývají tajemství, o jakých se nám možná ani nezdálo. Do některých míst se ani ještě nejsme schopni jako lidé dostat – například nehlubší bod světa, který se nachází v Mariánském příkopu v Tichém oceánu, doposud nebyl navštíven žádným člověkem.

Podmořské pyramidy u Kuby a Japonska

Je třeba si uvědomit, že v místech, kde je dnes voda, byla kdysi rozsáhlá území a pevniny. Že byla tato místa také obydlená, dosvědčují mnohé nálezy. Například nedaleko ostrova Kuba se v hloubce 650 metrů našly dlážděné ulice, kamenné bloky, ale i nádherné pyramidy, které podle vědců musela vytvořit kultura stará přibližně 6000 let. Neuvěřitelně obrovská a propracovaná pyramida byla nalezena také u japonského ostrova Yonaguni. Její rozloha by směle zabrala šest fotbalových hřišť a vysoká je 50 metrů. Vrcholek pyramidy je ukryt pouhých pět metrů pod hladinou! Stáří pyramidy je odhadován na 10 000 let. Pozoruhodná je i zde nalezená sedm metrů vysoká kamenná tvář podobná sochám na Velikonočních ostrovech.

OriginalBájná města pod mořem – je jednou z nich Atlantida

Nedaleko Indie byla zase v hloubce 52 metrů pod nánosy bahna objevena dvě dávná potopená města o rozloze 8 kilometrů. Pozůstatky ve formě dřevěných a keramických artefaktů ukázaly, že se stáří města pohybuje okolo 10 až 32 tisíci let před našim letopočtem. To by ale zcela odporovalo historii tak, jak ji známe! Byla civilizace již kdysi vyspělejší, než si dokážeme představit Proč zanikla Nemohlo se jednat o bájnou Atlantidu Navíc, 320 kilometrů od tohoto místa se nacházejí dlážděné ulice a další pozůstatky neznámého města. A to není zdaleka vše. Ruiny dávných pozemských měst byly nalezeny i u souostroví Bimini – zarážejícím objevem jsou zde zachovalé mapy nebe a dokonalé kresby planet. Oceány odkrývají další a další pozoruhodné důkazy, které vědcům nedávají spát. Důkazy, které napovídají, že možná všechno bylo jinak.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies