Cuketová polévka
Ingredience
Olej, 2 cibule, 1 cuketa (asi 500g), 1 ks sýru tofu, sůl, vegeta, ocet, muškátový oříšek, petrželka.
Postup
Na oleji osmahnětě dvě nadrobno nakrájené cibule, přidejte na kolečka nakrájenou cibule, trochu vegety a soli, dolijte vodou. Asi 20 minut vařte. Rozmixujte jedno tofu, přimíchejte čtvrt šálku vody, lžíci octa, trochu muškátového oříšku a tuto směs vlijte do polévky. Pět minut ještě povařte. Polévku můžete ozdobit petrželkou a jíst ji teplou i studenou.
Další skvělé recepty najdete v rubrice Vaříme zdravě
Cuketové placičky
Indgredience
250g cukety, půl šálku ovesných vloček, 3-5 lžic hladké mouky, česnek, majoránka, sůl, tuk na smažení
Postup
Nastrouhejte cuketu na struhadle (nahrubo), osolte, přidejte vločky a počkejte až vločky vsají šťávu z cukety. Přidejte mouku, přepasírovaný česnek, majoránku a lžící tvarujte placičky, které osmažte na oleji.
Cuketa se sýrem
Ingredience
1 cuketa, 200 g sýru, 2 dcl mléka, 2 vejce, pepř, sůl, stroužek česneku, hrst strouhanky
Postup
Nastrouhejte cuketu a sýr a smíchejte dohromady. Přidejte mléko, vejce, sůl, pepř a strouhanku. Vylijte na vymaštěný plech a upečte dorůžova.
Zapečená cuketa
Postup
Cuketu rozkrojte na dvě půlky a vydlabejte. Připravte si nádivku, kterou cuketu naplňte, vložte ji do vymazaného pekáče, podlijte vodou a zapečte v troubě. Máme pro vás tři tipy na vynikající nádivku.
Nádivky
Rýžová nádivka
Rýžovou nádivkou se rozumí šálek uvařené rýže s jedním rozmixovaným sýrem tofu (hubněte po japonsku), stroužek česneku, koriandr, bazalka, sůl.
Nádivka z mletého masa
Osolte a opepřete mleté maso, přidejte prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Promíchejte a orestujte na oleji.
Další tipy na nádivku
Nádivku si můžete připravit dle vlastní fantazie. Mleté maso lze spojit s rýží, sýr s rajčaty a vejci. V nádivce je výborná také slanina nebo šunka.
Diskuze