Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Cuketa a recepty

Cuketa má minimální obsah kalorií a vysoký obsah minerálů. Příznivě působí na srdce, ledviny i trávicí ústrojí a pomáhá při léčbě cukrovky, revmatismu i dny. Má dokonce i protirakovinné účinky. Zde jsou tipy, jak si cuketu co nejchutněji připravit.

Zelené cukety

Cuketová polévka

Ingredience

Olej, 2 cibule, 1 cuketa (asi 500g), 1 ks sýru tofu, sůl, vegeta, ocet, muškátový oříšek, petrželka.

Postup

Na oleji osmahnětě dvě nadrobno nakrájené cibule, přidejte na kolečka nakrájenou cibule, trochu vegety a soli, dolijte vodou. Asi 20 minut vařte. Rozmixujte jedno tofu, přimíchejte čtvrt šálku vody, lžíci octa, trochu muškátového oříšku a tuto směs vlijte do polévky. Pět minut ještě povařte. Polévku můžete ozdobit petrželkou a jíst ji teplou i studenou.

Další skvělé recepty najdete v rubrice Vaříme zdravě

Cuketové placičky

Indgredience

250g cukety, půl šálku ovesných vloček, 3-5 lžic hladké mouky, česnek, majoránka, sůl, tuk na smažení

Postup

Nastrouhejte cuketu na struhadle (nahrubo), osolte, přidejte vločky a počkejte až vločky vsají šťávu z cukety. Přidejte mouku, přepasírovaný česnek, majoránku a lžící tvarujte placičky, které osmažte na oleji.

Cuketa se sýrem

Ingredience

1 cuketa, 200 g sýru, 2 dcl mléka, 2 vejce, pepř, sůl, stroužek česneku, hrst strouhanky

Postup

Nastrouhejte cuketu a sýr a smíchejte dohromady. Přidejte mléko, vejce, sůl, pepř a strouhanku. Vylijte na vymaštěný plech a upečte dorůžova.

Zapečená cuketa

Postup

Cuketu rozkrojte na dvě půlky a vydlabejte. Připravte si nádivku, kterou cuketu naplňte, vložte ji do vymazaného pekáče, podlijte vodou a zapečte v troubě. Máme pro vás tři tipy na vynikající nádivku.

Nádivky

Rýžová nádivka

Rýžovou nádivkou se rozumí šálek uvařené rýže s jedním rozmixovaným sýrem tofu (hubněte po japonsku), stroužek česneku, koriandr, bazalka, sůl.

Nádivka z mletého masa

Osolte a opepřete mleté maso, přidejte prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Promíchejte a orestujte na oleji.

Další tipy na nádivku

Nádivku si můžete připravit dle vlastní fantazie. Mleté maso lze spojit s rýží, sýr s rajčaty a vejci. V nádivce je výborná také slanina nebo šunka.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Souvisejicí články

Vázání na snowboardu

Snowboarding

07.03.2006

Tři kostky cukru

Craving

08.03.2006

Detail plaveckého bazénu

Aqua aerobic

08.03.2006

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2018 Railsformers s.r.o.