Děti a mobilní telefony

Mobilní telefony jsou hitem nejen u dospělých, ale i u dětí. Pokud zamýšlíte koupit mobil i svému potomkovi, dobře si rozmyslete, jaký typ zvolit a jestli je na takovou technickou vymoženost dostatečně zralý.
Dítě držící telefon u ucha

Mobilní telefony a děti – rozmazlování nebo praktičnost?

Děti napodobují chování svých rodičů a aby zapadli do kolektivu, touží mít totéž, co Pepík odnaproti. Každý rodič si ale jistě jednou položí otázku, zda je nákupem mobilního telefonu dítě příliš nerozmazlíme. V kolika letech dítěte je už vhodné mobilní telefon pořídit a jak dosáhnout toho, aby si dítě mobilu opravdu vážilo?

Kdy může dítě dostat svůj první mobil?

Dítě by nemělo dostat první mobilní telefon dříve, než se naučí počítat a začne si uvědomovat hodnotu peněz, což je okolo osmi let věku.

Ujasněte si pozitiva i negativa

Co se týče pozitiv a negativ mobilního telefonu dítěte, pozitivní je vliv vlastnictví mobilního telefonu na začlenění se do kolektivu, jeho praktičnost (máte o dítěti větší přehled) a možnost zavolat si pomoc v případě potřeby. Negativní je dopad na zdraví dítěte – výzkumy zdravotní nezávadnosti jsou stále ještě v „plenkách“. Skvělým tipem, jak dítě rozmazlit, je dovolit mu užívat mobil dle své libosti a dovolit mu vybrat si místo obyčejného mobilu „supermobil“.

Jaký by měl být mobil pro děti

Mobil určený pro děti by měl být především velmi jednoduchý na ovládání. Nekupujte telefon s desítkami nepotřebných funkcí, které bude vaše dítě neustále zkoušet a vybíjet tak baterii. Samozřejmostí by mělo být automatické zamykání kláves a vysoká odolnost vůči nárazu. A to nejdůležitější nakonec – využijte možnosti předplacených karet nebo limitovaných tarifů, kdy potomkovi můžete nastavit maximální výši provolané částky. Výběr barevného krytu a pouzdra ponechejte na dítěti.

 

Počítejte s tím, že v období puberty se už dítě nebude zajímat jen o funkčnost, ale také o design svého mobilního telefonu a bude vyžadovat stále lepší mobilní telefony, se kterými by uspěl u spolužáků. Nenechejte se zlákat k okamžitému nákupu. Dítě bude nuceno si prostřednictvím kapesného nebo brigád na mobil našetřit samo. Více si tak bude vážit nejen peněz, ale i samotného mobilu.

Související články

Děti a peníze

Děti a kapesné

Děti a tělesné tresty

Šikanu děti často nepřiznají

Základy výchovy – vybudujte si respekt u svých dětí

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies