Děti versus skryté nástrahy domova

Kdo má malé dítě ví, že je nutné jej hlídat na každém kroku. Náš domov skýtá nespočet nebezpečných předmětů, o které se může dítě snadno poranit. Stačí chvilka nepozornosti a úraz je na světě. Udělejte bezpečnostní opatření dokud je čas.
Dítě držící dvě barevné autíčka

Nejnebezpečnější je kuchyně

Kuchyň je nejnebezpečnější částí našeho domova, právě zde se vždy stane nejvíce úrazů. Horký sporák, ostré nože, elektrické spotřebiče, příbory, zásuvky, zapalovače či sirky… a tak bychom mohli pokračovat do nekonečna.

 

Všechny nebezpečné předměty se snažte odkládat mimo dosah dětí. Sporák sice z dosahu umístit nemůžete, ale naštěstí už i výrobci sporáků myslí na bezpečnost našich dětí. Bezpečnostní ohrádka na varnou desku je už téměř standardním vybavením.

Pozor na nábytek

Také nábytek může našemu dítěti připravit nejednu radostnou chvilku, ale také skryté nebezpečí. Vhodné je všechen nábytek s ostrými rohy zabezpečit dřív, než se o něj dítě poraní. Nezapomeňte také zabezpečit nábytek, který se může snadno převrhnout.

Pozor na skryté nástrahy koupelny

Dalším nebezpečným místem pro naše děti, může být právě koupelna. Léky, kosmetika, prací a čisticí prostředky, elektrické přístroje…to vše musí mít své místo v uzavřené skříni mimo jejich dosah. Stačí chvilka nepozornosti a vaše dítě se může přiotrávit a nebo dostat elektrický šok. Neriskujte život svých dětí a předem vše ukliďte na vhodné místo.

Nezapomeňte na zabezpečení oken

Pokud bydlíte ve vyšším patře panelákového domu, mělo by být prioritním bezpečnostním opatřením právě zabezpečení oken. Zabezpečte okna tak, aby je vaše dítě nedovedlo otevřít. Způsobů, jak na to, je naštěstí mnoho. 

Další zajímavosti z rubriky Rodiče a děti

Děti a peníze

Děti a kapesné

Děti a tělesné tresty

Šikanu děti často nepřiznají

Základy výchovy – vybudujte si respekt u svých dětí

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies