Dovolená léto 2006 – Holandsko

Mezi nejoblíbenější země, které si lidé vybírají pro dovolenou, patří tradičně Holandsko - země květin, kde uvidíte i zajímavý skanzen, mořské lázně, proslulé větrné mlýny, sýrovou farmu a holandská města.
Cesta uprostřed pole, v dálce větrný mlýn

Dovolená léto 2006 – Holandsko

Mezi nejoblíbenější země, které si lidé vybírají pro dovolenou, patří tradičně Holandsko - země květin, kde uvidíte i zajímavý skanzen, mořské lázně, proslulé větrné mlýny, sýrovou farmu a holandská města. Tohle všechno Vám můžeme tato země nabídnout na vaši dovolené 2006.

Oficiální název

Nizozemské království

Státní zřízení

konstituční monarchie

Hlava státu

od roku 1980 královna Beatrix

Úřední jazyk

nizozemština

Hlavní město

Amsterdam (zhruba 740 000 obyvatel)

Sídelní město královny

Den Haag

Rozloha

41 864 km2

Počet obyvatel

15,6 milionu

Velká města které můžete o vaši dovolené 2006 navštívit

Rotterdam, Haag, Utrecht, Haarlem, Alkmaar, Breda, Tilburg

Hlavní řeky

Rýn, Maasa, Ijssel

Moře - rekreace u moře na vaši dovolené 2006

Severní moře

Zajímavá místa, které bychom měli na letní dovolené 2006 v Holandsku navštívit

Muzeum Jana Amose Komenského

Obzvláště mnoho Čechů navštěvuje Naarden, kde byl roku 1670 pohřben jejich rodák a symbol svobody Jan Amos Komenský. Od roku 1992 je muzeum umístěno vedle Mauzolea. Život a dílo Jana Amose Komenského jsou představovány ve stálé expozici a videoprogramem.

Haags Historisch Museum

Četné obrazy a předměty z muzejních sbírek ukazují historii více než sedmi století Haagu. Muzeum je umístěno v historickém srdci Haagu v monumentální budově ze 17. století. Četné obrazy a objekty zobrazují více než sedmisetletou historii Haagu.

Květinová aukce Aalsmeer - nejnavštěvovanější aukce na světě, kterou by jste také měli o vaši dovolené 2006 spatřit

Každodenně ovlivňuje světové ceny řezaných a pokojových květin. Při střetu nabídky a poptávky se velká i malá množství květin prodávají během zlomku sekundy. Každý den se na ploše 760 tisíc čtverečních metrů prodá na 19 milionů řezaných a 2 miliony pokojových květin. Aukční budova v Aalsmeeru je největší aukční budovou na světě, obrat aukce činil v roce 1999 3 miliardy NLG.

Květinové korzo Rijnsburg

Jedná se o průvod alegorických vozů z tisíců řezaných květů. Původně se jednalo spíše o prezentaci konce květinové sezóny. Dnes patří tato paráda k tomu nejkrásnějšímu a nejvoňavějšímu, co můžete v Holandsku spatřit a zažít.

Alida Hoeve

V celém Holandsku je asi 7000 farem na výrobu sýra a Alida Hoeve je jednou z nich. Jako jedna z posledních zde vyrábí pravý Edamský selský sýr a také Goudu a tuto řemeslnou výrob nabízí k nahlédnutí návštěvníkům.

Euromast – tip na výlet o vaši dovolené 2006

Vyhlídková věž Euromast vysoká 185 metrů, nabízí úchvatný pohled na Rotterdam, jeho světoznámý přístav a přilehlé nížiny.Také vás může nalákat na další výletní místa, které by jste měli na vaši dovolené 2006 navštívit. Po jízdě superrychlými výtahy k horní platformě následuje simulace startu rakety (Space Adventure). Kabina vyveze cestující až do samotného vrcholu, následuje návrat na "odpalovací rampu" pomocí "brzdných raket."

Burgers Zoo

Zoologická zahrada se safari parkem, tropickým pralesem, jihoamerickou pouští a pavilonem tropického oceánu, kde v největším akváriu na světě s mořskou vodou je možné sledovat život v moři. Na ploše 45 ha tohoto parku žije přes 3 tisíce zvířat.

Dolfinarium Harderwijk

Delfinárium Harderwijk je největší námořní zvířecí park v Evropě. Je součástí Zeedierenpark Harderwijk - největšího mořského zooparku v Evropě s delfináriem (představení cvičených delfínů, lvounů a tuleňů) a Lagunou (možnost pozorovat její podmořský život).

Madurodam - městečko miniatur, které by jste si neměli o vaši dovolené 2006 nechat ujít

Světově proslulé město zmenšenin, se nachází v těsné blízkosti Amsterdamu. V krásných květinových zahradách jsou umístěny všechny důležité holandské pamětihodnosti - sýrové trhy v Alkmaaru, Mírový palác v Haagu, Královský palác a Rijksmuseum v Amsterdamu a mnohé další, všechny zpracované do nejmenších detailů v měřítku 1:25.

Další tipy na dovolenou léto 2006 naleznete zde:

Kouzelný řecký ostrov - Santorini
Balaton - báječná dovolená na léto 2006
Tahiti - jako v ráji
St. Martin - ostrov Karibiku
Dovolená v zahraničí - ať vyrážíte kamkoliv


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies