Dovolená u vody - severní Morava

K letním měsícům neodmyslitelně patří koupání. Můžeme využít nejen koupaliště a umělé vodní plochy, ale také řeky, vodní nádrže, přehrady, jezera. Nabízí se pár tipů kam za vodním osvěžením.
Fotografie jezera s odrazem bílých mráčků ve vodě

Dovolená u vody – přehradní nádrž Baška

Nachází se v obci Baška. Nádrž slouží k rekreaci, vhodná ke koupání a vodním sportům. Voda není pitná, využívá se k průmyslovým účelům. V okolí přehrady je možné stanování. Procházka po březích je dlouhá 3 km a umožňuje krásné výhledy do kraje.

Dovolená u vody – přehradní nádrž Olešná

Vodní nádrž slouží k rekreaci, vhodná je ke koupání a vodním sportům. Voda není pitná. Nebo toužíte vyrazit na Jižní Moravu? Možnosti koupání zde...

Dovolená u vody – Žermanická přehrada

Nádrž a její okolí je vyhledávaným rekreačním místem. Hranici přehrady tvoří obce Lučina, Dolní Domaslavice, Soběšovice a Žermanice. Protože je nádrž v mělkém, chráněném a prosluněném údolí s pozvolnými břehy, je pohyb kolem ní pohodlný. Přehrada se tak stává přitažlivou pro rekreaci a aktivní odpočinek.

Dovolená u vody – Hlučínské jezero

Hlučínské jezero je charakteristické travnatými plážemi a pozvolnými vstupy do vody. Jedná se o sportovně rekreační areál, kde najdete i bazény, nudistickou pláž a restaurace. Do oploceného areálu se vejde až 10 tisíc lidí. Kvalita vody bývalé štěrkovny patří mezi nejčistší v kraji. Vyzkoušejte třeba vodní skútr - více kliknete-li sem.

Dovolená u vody – letní koupaliště v Ostravě–Porubě

Letní koupaliště v Porubě se svou rozlohou 4,5 ha vodní plochy patří k největším svého druhu. V letních měsících ho denně využívá až 15 tisíc návštěvníků. V areálu, který v minulých letech prodělal mnoho úprav, je obří tobogán, hřiště pro minigolf a tenisové kurty s umělým povrchem, hřiště pro streetball a plážový volejbal, kuželky, stolní tenis, malý fotbal. Pro návštěvníky je otevřeno také několik restauračních zařízení.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies