Dovolená u vody - východní Čechy

Kam vyrazit za vodou ve východních Čechách? Oblast východních Čech je především bohatá na rybníky, ale nechybí ani přehrady a další vodní plochy. Pro příklad jsou uvedeny některé.
Nohy na loďce u moře

Dovolená u vody – přehrada Rozkoš

Přehrada se nachází v oblasti Ratibořic, Nového Města nad Metují a Náchoda. Přehrada je vyhledávaným rekreačním střediskem a rájem vodních sportů. Je nazývána také přehradním jezerem či východočeským mořem. U hlavní hráze jezera je areál vodních sportů pro jachting a windsurfing, kde jsou vybudovány jachtingové loděnice a kompletní zázemí pro sportovce. Přehradní nádrž Rozkoš patří díky rozlehlé vodní ploše a stálým povětrnostním podmínkám mezi nejvyhledávanější vodní nádrže v ČR pro provozování jachtingových sportů.

Dovolená u vody – přehrada Pastviny

Přehrada se nachází na horním toku řeky Divoká Orlice, východně od Žamberka. Přehradní jezero je asi 7 kilometrů dlouhé a jeho plocha je 110 hektarů. Přehradu využívají milovníci koupání, vodního lyžování, potápění a rybaření. Na březích se nachází řada rekreačních chat a míst ke stanování a koupání.

Dovolená u vody – jinolické rybníky

V malebném prostředí severovýchodně pod Prachovskými skalami nedaleko města Jičín leží skupina tří jinolických rybníků. Největší z nich se jmenuje rybník Oborský – má písčité dno a pláž, která je zčásti travnatá a zčásti písčitá. Využívat se dá i k různým vodním sportům. Střední rybník se jmenuje Němeček a také poskytuje možnost koupání – zvláště u hráze rybníka. Tomu nejmenšímu se říká záhadným jménem Vražda. Je zarostlý a je vyhlášen přírodní památkou. Rybníky jsou jednou z nevyhledávanějších lokalit Českého ráje.

Dovolená u vody – rybník Mělice

V blízkosti Pardubic se nachází přírodní rybník Mělice. Oblíben je pro své písčité pláže, lze si zde vyzkoušet i jízdu na vodních lyžích.

Další zajímavé články

Dovolená u vody - jižní Čechy
Dovolená u vody -jižní Morava
Dovolená u vody - severní Morava
Dovolená u vody - severní Čechy


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies