Elektrosmog - jak se bránit?

Pokud pracujete s počítačem nebo máte doma často puštěnou televizi a divíte se, proč jste pořád tak unavení, na vině může být záření právě z těchto moderních pomocníků. Jaké zásady dodržovat, aby nás elektrospotřebiče zbytečně neokrádaly o zdraví a energii?

Vysílač v dáli se zapadajícím sluncem

Zrádné elektromagnetické pole

Elektrosmog je v podstatě zatížení okolí elektromagnetickým polem. Toto pole přitom nevysílají jen elektrické přístroje, ale i radiová zařízení, mobilní telefony, internet. Citlivější jedinci mohou například po delším telefonickém hovoru trpět bolestmi hlavy, po pobytu v místnosti s mnoha zapnutými elektrickými přístroji cítit napětí, úzkost, hůře se soustředí, špatně usínají. Negativně ale elektrosmog ovlivňuje nás všechny – narušuje rovnováhu v těle a okrádá nás doslova o energii.

Mobilní telefony nenechávejte na sluníčku!

Prevence – odstíňujte, vypínejte!

Hlavní zásada pro pokojné soužití člověka s elektrickými přístroji zní: vypínat, kdykoliv je nepoužíváte. Nejlépe ale i ze sítě! Přestože máte třeba televizor vypnutý, nepatrné množství elektrické energie přijímá neustále. Když ale sečtete tato nepatrná množství ze všech elektrických přístrojů v místnosti, slovo nepatrný najednou ztrácí význam. Spát v místnosti zamořené elektrosmogem pak nejen že není zdravé, ale může být také příčinou vaší nespavosti. Vytahovat každou noc kabely ze zásuvky je samozřejmě nesmysl, můžete si ale pořídit prodlužovačku s vypínačem – jediné zmáčknutí tlačítka vás tak ochrání před další dávkou elektrosmogu. Prodlužovačku si pořiďte zejména k televizi, počítačům, mikrovlnné troubě a dalším větším elektrospotřebičům. U přístrojů, které musí pracovat i v noci (lednice), můžete použít odstínění (speciální omítky, tapety, zástěny).

Telefonujte pokud možno jen krátce. Pokud to jde, v místnosti, kde spíte, mějte elektrických zařízení co možná nejméně. Budík a telefon by měl být umístěn alespoň dva metry od hlavy. Totéž platí pro dětské chůvičky. Postel nikdy neposunujte až ke stěně – redukuje pak stěnou procházející elektromagnetické pole!

Závislost na televizi - je to i Váš případ?

Jak se bránit elektrosmogu? Nejen solné lampy pomáhají.

Oblíbeným pomocníkem je solná lampa – doporučuje se mít ji postavenou vedle PC. Solná lampa skutečně po zapálení škodlivé záření elektrických přístrojů neutralizuje, stejně tak má ale neutralizační účinky i řada dalších kamenů – například růženín, záhněda, ulexit nebo šungit – ten navíc také odrušuje geopatogenní zóny.

Pořiďte si solnou lampu - dýchejte zdravě!

Horoskop - kameny zvěrokruhu

Léčivé kameny

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies