Historie volejbalu

Sportovní hru volejbal známe všichni. Víte ale, že jiné míčové hry byly dlouho výsadou bohatších vrstev? Jak volejbal vlastně vznikl a jak rychle jeho obliba rostla se dočtete právě zde.
Basketbalový míč padající do vítězného koše

Vznik volejbalu

Američan William G. Morgan skloubil tenis a basketbal do hry, kterou nazval mintonette. Tato hra byla určena pro obyčejné, pracující lidi, jelikož v dané době byl tenis zábavou bohatších vrstev. A právě z této hry se vyvinul volejbal.

Volejbal a jeho vývoj

Za druhé světové války byl volejbal dovezen do Evropy a začal se rozvíjet. Brzy se stal velmi oblíbeným a populárním. Již v roce 1947 byla založena Mezinárodní volejbalová federace a o dva roky později se v Praze uskutečnilo první mistrovství světa mužů. Záhy na to se tento sport stal také olympijským.

Princip sportovní hry zvané volejbal

Volejbal se hraje na dva vítězné sety (někdy na tři) do 25 bodů. Družstvo se skládá z šesti hráčů. V průběhu setu se můžou hráči vyměnit maximálně šestkrát.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies