Holení – ano či ne?

Holení je jedním z častých témat nejen v internetových diskuzích. Máme se vůbec holit? Je to přirozené? Není to znak něčeho špatného? Podívejme se na tuto problematiku z různých pohledů…
Ženy roztleskávačky stojící vedle sebe ve stejném oblečení

Holení – ano či ne? Módní trend?

Holení – ano či ne? Ženy

Od kritiků holení všeho druhu můžete často slyšet, že holit se není přirozené. Proč to tedy dělali i staří Egypťané? Celý středověk provázelo povinné zahalování všech dostupných míst a všechno „neslušné” se provádělo pod sedmi vrstvami peřin a vzhledem k nedostatku baterek toho asi naši předci moc neviděli.

Holení – ano či ne? Muži

Při diskuzích na toto téma se staršími generacemi vám bude s největší pravděpodobností řečeno, že jde pouze o módní trend, který opět pomine. Například, že přibližně před třiceti lety byl mezi muži hodně populární chlupatý hrudník. Prostě kdo nebyl chlupatý, nebyl správný chlap.

Holení – ano či ne a pocení

Nikdo si v dnešní době nemůže dovolit být cítit potem. Je to společensky nevhodné a doby, kdy se něco takového prostě překrylo voňavkou, jsou už dávno pryč. Pravidelná koupel je povinností, antiperspiranty a deodoranty jdou na dračku. Co má člověk dělat, když je 35 stupňů Celsia a pot se nám řine ze všech dostupných pórů? Víte, jak přežít horké letní počasí?
Problém je také v tom, že například v chloupcích v podpaží se pot zachycuje a odtud jde právě cítit nejvíce. A málokterý antiperspirant zvítězí i v této situaci.

Holení – ano či ne a hygiena

Holení je z očistných důvodů je zcela pochopitelné. Pot se nemá tolik kde zachytávat, z čehož plyne jednoduchá rovnice, že nejsme tolik cítit. Oblast análního otvoru zmíním níže a co se týká intimních partií, jde o výrazné zlepšení v mnoha oblastech lidské sexuality. Podle některých odborníků by dlouhé chlupy v těchto partiích mohly i omezovat či zhoršovat kvalitu milování!

Holení – ano či ne a náboženství

Součást problematiky, kterou rozhodně nemůžeme pominout. Většina náboženství se k nahotě a jakémukoliv zkrášlování staví velmi konzervativně. Od islámu, kde se možná lidé holí, ale každopádně úplně ve skrytu, přes sekty, kde ještě kolem roku 1980 stále platilo, že žena by neměla na veřejnosti nosit ani krátké rukávy, po tradiční katolickou církev, která se k otázce holení staví neutrálně. Když se budete holit a zdůvodníte to hygienou, většina lidí vás pochopí a to i v církvi. Jiná zdůvodnění bych ovšem raději na této citlivé půdě nezmiňoval.

Holení – ano či ne – anální otvor

Věc, která se také zmiňuje pouze okrajově, je ochlupení v oblasti análního otvoru. Je logické, že při vykonávání potřeby, která je každému vlastní, vám budou chlupy od určité délky dříve či později zavázet. A co teprve v horku?

Holení intimních míst

Holení přirození, jak ženských, tak mužských, je tématem mnoha diskuzí. Jde o choulostivou věc. Na veřejných diskuzích každopádně převažuje názor, že kdo to nikdy nezkusil, nepochopí. A většina z těch, kteří to zkusí jednou, to většinou zopakuje. A pak už u toho zůstane. K praktickým zkušenostem a tipům, jak na to, se ale dostaneme v jiném článku.

Holení – ano či ne

Ať už si vytvoříte názor jakýkoliv, důležité je to, že je váš. Společenské předsudky byly, jsou a budou. Co poněkud zamrzí jsou nevhodné poznámky či dokonce urážky od lidí, kteří doslova holení nikdy na vlastní kůži nepocítili. Nejde o úchylku, znak homosexuality či hřích. A každá nová móda či vynález byly nejdříve všemi odsuzovány…
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 4 Nejlepší: 4 Nejhorší: 2

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies