Hubneme ve skupině

Nemáte pevnou vůli a hubnutí vždy po čase vzdáte? Shazujte kila s kamarádkou či partnerem. Jakmile totiž do svého plánu zapojíte parťáka, získáte podporu i chuť nevzdávat se ve chvílích, kdy už byste dávno slupla tabulku čokolády.

Žena držící sklenici mléka

Skupinové hubnutí

Můžete docházet k dietologovi, který vám sestaví dietní jídelníček na míru, ale plnění plánu už bude jen na vás. Dříve nebo později ale dojde k situaci, kdy budete odolávat hříšným pochoutkám – nejčastěji to jsou sladkosti a tučná jídla. Pokud se máte komu svěřit, například kamarádce, která se také pokouší zhubnout a tudíž vaše strasti chápe, hned půjde hubnutí lépe. Nad svými záchvaty žravosti se zasmějete, nebudete brát občasnou „odbočku“ od dietního plánu jako tragédii. Kamarádka vám může pohlídat děti, abyste si mohla jít zacvičit nebo může docházet na kurzy skupinového hubnutí s vámi. Tam se dozvíte nejen to, jak svým hříchům odolat, ale také čím jsou vaše záchvaty hladu a chutí způsobeny. Ideálním pomocníkem je pro tyto případy deníček – díky němu pochopíte, že největší hlad máte například ve stresu nebo po cvičení a snáze pak problémy odstraníte.

Skupinové hubnutí bývá levnější než individuální docházení za terapeutem, více se u něj nasmějete, poznáte nové tváře, s nimiž vás bude pojit společná touha zhubnout. Budete se vzájemně hecovat, pochopíte, že nikdo není dokonalý a ti, kterým se bude dařit, se pro vás stanou motivací. Vyvarujete se mnohým dietním omylům a naučíte se správně cvičit – budete totiž pod dohledem.

O programech na hubnutí více v článku ZDE »

Nehubněte sami!

Hubnutí s kamarádkou/kamarádkami

Podpora kamarádky při hubnutí dokáže divy, zvláště pokud se rozhodne držet dietu také. Pozor ale na sázky – pokud se budete hecovat, kdo dokáže zhubnout více, můžete snadno sklouznout k přehnanému hladovění či cvičení a vypěstovat si poruchu příjmu potravy. Místo toho spolu raději choďte cvičit, zajděte si místo do cukrárny na salát, povídejte si o svých dietních úspěších i prohrách. Místo počtu shozených kilogramů raději sledujte, jak se mění vaše míry – ty vypovídají mnohem více. Pokud totiž hubnete správně (a tedy i cvičíte), tuk by měly alespoň zčásti nahradit svaly – a ty také něco váží. Nezapomeňte u sebe vždy mít jablko nebo musli tyčinku, abyste dokázala kdykoliv hlad nebo chuť na sladké zahnat.

Hubnutí s partnerem

Hubnutí s partnerem bývá o něco horší – je to způsobeno rozdílnou chutí žen a mužů. Zpočátku jste se možná držela vlastního, zdravého jídelníčku, po letech soužití jste ale přirozeně přešla na stravu manžela – vařit pro oba stejné jídlo je přece jen finančně i časově méně náročné. Přinutit ale muže, aby přesedlal zpátky na váš, zdravější jídelníček, nebývá lehké.

Co s tím? Nevzdávejte se masa, tučné jen vyměňte za libové a místo nezdravého pečení a smažení dejte přednost vaření a dušení. Zapomeňte na knedlíky a omáčky – nebo je pokud možno zahušťujte rozmixovanou zeleninou. Pakliže nad zdravou stravou partner ohrnuje nos, budete se muset vrátit k rozdělení jídelníčku na ženský a mužský a přinutit partnera alespoň k pohybu. Zjistěte, který druh sportu baví vás oba a vzájemně se hecujte.

Více o hubnutí s partnerem v článku ZDE »

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies