Jak bydlet zdravě?

Zdraví je jedna z nejcennějších věcí, co člověk má. Nedá se koupit za peníze a proto bychom o něj měli náležitě pečovat. Chcete zdravě bydlet a nevíte jak na to? přečtěte si náš článek.
byt, pokoj, sedačka

Lidé a bydlení

Otázku zdravého bydlení již dávno řešily staré kultury a používaly řadu účinných opatření pro jeho zajištění. V dněšní době jsme ale přece jenom o trochu dále a soustředíme se na poněkud jiné věci. Hlavní myšlenkou je vytvořit kvalitní vnitřní prostředí tak, aby bylo pro život člověka optimální.

Teplo a vzduch v moderním bytě

Jedním z mnoha faktorů, který zásadně ovlivňují prostředí, je teplota a také vlhkost. Ideální je, kdy člověk nepociťuje ani teplo, ani zimu. Tepelné pohody dosáhnete, když budete naprosto spokojeni s teplotním stavem.

 

S teplotou a vlhkostí souvisí kvalita vzduchu. Kvalita vzduchu v interiéru je důležitá. Větráním a topením zamezíte tomu, aby se v místnostech udržovali roztoči a vzdušné plísně. Tento stav zvyšuje koncentraci alergenu a prachu ve vzduchu, což může vést i k alergické rýmě. V opravdu prašném prostředí časem můžete skončit i s astmatem.

Vyberte si zdraví nezávadný materiál

Pokud stavíte nebo rekonstrujete byt či dům, je na vás, zda zvolíte už při stavbě přírodní materiály a vyhnete se materiálům umělým, které mohou obsahovat nebezpečné nebo jedovaté látky. Jedním z materiálů může být i sláma...

Svět, zajímavosti - dům ze slámy? Proč ne

Domy ze slaměných balíků mají hliněné a vápenné omítky. Využívají řešení stavebních konstrukcí, která pro lidský život v domě vytváří ty nejpříznivější podmínky, zároveň minimalizují negativní dopady životní prostředí. Slaměné domy jsou levné, nejen proto je lidé mají v oblibě čím dál více.

Zdravé spaní

Hygiena lůžkovin je také velmi důležitá, vždyť v posteli strávíte celou třetinu svého života. Nezamomeňte, že v teplém a vlhkém prostředí se dobře daří bakteriím. Proto by matrace a rošt měly zajistit dostatečné provzdušnění. Přikrývky a polštáře co nejčastěji větrejte venku.

Další zajímavé články z rubriky zajímavosti ze světa

Káva a její historie

Den otců - i tátové mají svůj den

Lidské mutace - mohou za to geny?

Životní prostředí - jak můžeme pomoci?

Věštění z ruky - jak na to?

Lidé, zvuky a hudba - jak na nás působí?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies